Lahodný šalát zo zelených paradajok na zimu

Tento jednoduchý a chutný šalát zo zelených paradajok s baklažánom, cibuľou a cesnakom robím každý rok na zimu, keď je jasné, že paradajky už nie sú zrelé. Takýto prípravok nedáva priepasti užitočný produkt, ktorý nie je možné jesť surový a hanbiť.

Zložky: baklažány, zelené paradajky, cibuľa, mrkva, paradajky, 12) rastlinný olej, cukor, sladká paprika, soľ, ocot, cesnak ; ) Záložka Čas: Jeseň

Jednoduchý recept osloví každú ženu, ktorá každú jeseň schne hlavu nad tým, čo robiť s nezrelé paradajky. Takýto šalát zo zelených paradajok je dobrý ako samostatný pokrm, ako aj ako príloha. Presvedčte sa sami pomocou môjho krok-za-krokom recept s fotografiami.

Na prípravu slepého pokusu budeme potrebovať:

  • 1,5 kg zelených paradajok;
  • 3 kg baklažánu;
  • 2 kg cibule;
  • 1 kg mrkvy;
  • 150 gramov octu;
  • 4 polievkové lyžice. lyžice cukru;
  • 2 polievkové lyžice. lyžice soli;
  • červené paradajky 1 kg;
  • cesnak - 3 veľké hlavy;
  • paprika sladká - 0,5 kg;
  • rastlinný olej.

Ako variť šalát so zelenými paradajkami na zimu

Počiatočná fáza varenia začína štandardne: umyte a vyčistite všetku zeleninu. Modré a zelené paradajky sa musia zbaviť kože.

Ošúpané baklažány umiestnite do slane nasolenej vody a nechajte ich 4 hodiny namočiť.

Potom všetkoingrediencie musia jemne nakrájať a na hrubom strúhadle strúhať mrkvu.

Spracovaná zelenina sa vypráža samostatne, až kým nie je zlatohnedá. Zelené paradajky a sladké papriky Fry spoločne. Takáto tekutá zmes sa objaví, ale je veľmi dobrá. Kvapalina bude potrebná, aby šalát-guláš nehorel.

Zmiešajte všetky zložky vo veľkej nádobe a pridajte viac cukru, soli, korenia, cesnaku a octu.

Zrelé paradajky nastrúhame a pridáme do zvyšku zeleniny. Varte ešte 10-15 minút.

Šalát zo zelených paradajok potom rozprestrite na podlahu v jednolitrových nádobách a položte na sterilizáciu do veľkej nádoby. Sterilizácia je nevyhnutná, aby voda pokrývala 70% výšky plechovky. Doba sterilizácie je 40 minút od varu.

Po tomto tepelnom spracovaní zostáva všetko, čo je potrebné, zvinúť náš jednoduchý a chutný šalát zo zelených paradajok a položiť ich hore nohami pod teplú deku. Jedzte v zime chutné a šťastné!