Lahodný šalát z tucta baklažánu s jablkami na zimu

Tak, že v dlhej, smutnej zime by ste nemali vynechať svetlé a teplé slnko s užitočnými a veľkorysými darmi, potom budete určite potrebovať nezvyčajné a veľmi chutné uchovanie pod matematickým názvom Desyatochka.

Zloženie: baklažány, paprika, voda, cibuľa, rastlinný olej, cukor, soľ, ocot, cesnak, jablká Čas na záložku: Leto, jeseň

Ale neponúkam vám obyčajný šalát z baklažánu, ale tucet baklažánov a jabĺk. Táto príprava, samozrejme, osloví každého, prekvapí svojou originálnou chuťou a smutné zimné jedlo sa zmení na príjemnú udalosť. Odporúčam každému, kto používa môj jednoduchý recept s krok-za-krokom fotky, aby sa lahodný šalát z tucta na zimu.

Na prípravu slepého pokusu, ktorý sa tiež nazýva „Všetkých 10“, je potrebné pripraviť:

- 10 sladkých červených paprík;

- 10 baklažánov;

- 10 žiaroviek strednej veľkosti;

- 10 jabĺk tvrdých;

- 2 hlavy cesnaku;

- 400 ml rastlinného oleja;

- 160 ml 9% octu;

- 500 ml vody;

- 70 g soli;

- 150 gramov cukru.

Ako urobiť šalát desať na zimu s jablkami

Zelenina sa musí najprv umyť. Ďalej, olúpeme cesnak, nakrájame stonku korenia, odstránime šupku z baklažánu, odstránime jadro jablka.

Baklažán sa narezie na veľké kúsky, rozomelie sa soľou a pod tlakom sa uvoľní horkosť.Po pol hodine opláchnite vodou a nechajte ju odtiecť.

Jablká a cibuľa sú rozdelené na 4 časti, korenie je narezané na široké pásy.

Ako každá z uvedených druhov zeleniny vyzerá ako oblasť čistenia a krájania, môžete vidieť na fotografii.

Teraz, poďme sa pripraviť na nalievanie pre naše desyatochka: nalejte vodu, olej, ocot do kotla, vylejte soľ a cukor, priveďte do varu.

Nalejte všetku zeleninu v marináde, zakryte kotlík vekom.

Dusíme nad nízkym teplom, občas miešame 35 minút. Jemne premiešajte, aby si zelenina zachovala svoj tvar. Ihneď sa zdá, že tam je malý sirup, ale v procese varenia zeleniny bude šťava. Na fotografii nižšie vidíte, ako vyzerá predvalka pred vložením do pohárov.

Nalejte horúci šalát do predsterilizovaných pohárov, vyhrievajte sterilizované veko, potom ho otočte a zabalte do teplej deky.

Z deklarovaného množstva výrobkov by malo byť asi 6 litrov chutného šalátu Desať baklažánov s jablkami.

Tento recept má viac ako tucet rokov a bola potvrdená mojou babičkou. Láska k sebe samému, ktorú si zaslúži svojou chuťou a jednoduchosťou: ako v zložení zložiek, tak v spôsobe prípravy. Naučte sa variť sochory na zimu a vychutnajte si nezvyčajný a chutný šalát z baklažánu „All for 10“!