Lahodný recept: paradajkové plátky v želatíne na zimu - ako variť paradajky s cibuľou doma.

Paradajky s cibuľou v želatíne sa najprv pokúsili niekde na párty. Tieto lahodné paradajky marinované v neobvyklom recepte boli pripravené v nasledujúcom období. Mnohí z mojich priateľov, a čo je najdôležitejšie, moja rodina sa to páčilo. Predstavujem vášmu dvoru originálny domáci recept - paradajka marinovaná v plátkoch.

Zloženie: klinčeky, nové korenie, želatína, škorica, bobkový list, \ t paradajky, cibuľa, cukor, soľ, kôpor

Pre takéto domáce šarže, nie prezreté, ale dosť husté dosť veľké paradajky sú najvhodnejšie.

Ako variť paradajky v želatíne na zimu.

A tak sa paradajky musia umyť a narezať na štyri až šesť častí.

Cibuľa očistená a narezaná na krúžky.

Dáme paradajky a cibuľu do pripravených pohárov v stupňoch a striedame ich vo vrstvách.

Trojlitrová plechovka bude vyžadovať dve až tri žiarovky veľkej veľkosti.

Potom pripravte soľanku. K tomu, sekanie cukru, korenia a soli vo vode a varte túto zmes asi tri až päť minút a vychladnúť. Pre soľanku budete potrebovať:

- štyri litre vody;

- soľ - 100 gramov;

- cukor - 500 gramov;

- koreniny - bobkový list, škorica, nové korenie, kôpor a klinčeky, všetko pridané podľa chuti;

Želatína sa naplní teplou vodou a nechá sa 3 až 4 hodiny napučať.

Na želatínový roztok:

- teplá voda - 200 gramov;

-želatína - 11 čajových lyžičiek.

Ochladená soľanka sa zmieša s rozpustenou želatínou, táto zmes paradajok a cibule sa naleje do pohárov.

V poslednom štádiu prípravy je potrebné sterilizovať náš polotovar. Trojlitrové plechovky: dvadsať až tridsať minút.

Tesne pred zvinutím nalejte do každej nádoby jednu čajovú lyžičku octu.

Marinované paradajky s cibuľou pripravené podľa tohto receptu zaručujú, že vyhovujú vašim hosťom. Tento sortiment vyzerá veľmi príjemne na dovolenkovom stole a je veľmi chutný. Plátky paradajok v želé, zozbierané na zimu doma, dokonale dopĺňajú hlavné jedlá a občerstvenie v zime.