Lahodný marhuľový džem je nezvyčajný recept na voňavé marhuľové džemy bez kameňov a koží.

Marhule sú spoločným ovocím pre našu lokalitu a každá rodina má špeciálny recept na marhuľový džem. Moja matka ma naučila tento neobvyklý starý recept našej rodiny a jej babička ma naučila. Je to celkom jednoduché a jednoduché, ale v zime si budete môcť vychutnať a liečiť hostí voňavými marhuľovými džemami.

Zloženie: marhule, cukor

Popíšme krok za krokom, ako urobiť džem doma.

Foto: Marhule.

Marhule musia byť zbavené kosti a zbavené kože, až potom vážiť. Budeme potrebovať 400 g.

Je potrebné dať ich na misku a naliať na ne vriacu vodu, nechať ich stáť 5 minút, potom očistiť kožu.

Na prípravu sirupu musíte rozpustiť 800 g cukru v 1 šálke horúcej vody.

Uvedenie sirupu do varu, rozotieranie jabĺk do neho bez kameňov a kože.

Jam uvarte na pomalom ohni. Na hotovom džemovom sirupe sa stáva transparentný.

Potom by mal byť krásny a voňavý marhuľový džem vychladený a opatrne naliaty do sterilných nádob, aby nedošlo k poškodeniu ovocia.

Zvinúť alebo jednoducho zatvoriť veko.

Marhuľový džem vyrobený podľa tohto receptu bude veľmi chutný, krásny a zdravý. Udržujte ju lepšie v pivnici, chladnej tmavej miestnosti alebo v chladničke.