Lahodný kompót z broskyne na zimu - ako urobiť broskyňový kompót na polovicu.

Ak sa rozhodnete hodiť kompót broskyne bez semien a neviete, ako to urobiť správne, jednoducho a chutne, potom všetkými spôsobmi tento recept použite. Compote je chutné a voňavé, dokonca aj pre začiatočníkov. A tak pokračujeme.

Zložky: broskyne, cukor

Pre začiatočníkov by ste mali mať všetky uvedené produkty:

- broskyne - množstvo závisí od vašich želaní;

- cukor - 400 g;

- voda - 1 l.

Ako urobiť kompót z broskýň bez jadier, polovíc.

Na zber budete potrebovať zrelé broskyne, pružné a krásne.

Keďže kompót bude bez semien, musíme broskyne umývať, triediť a rozrezať nožom pozdĺž drážky, odstrániť kosti. Polovicu broskýň rozložíme do pohárov tak, aby zaberali ⅔ objemu.

Teraz pripravte broskyňový sirup.

Voda sa zmieša s cukrom a privedie sa do varu.

Rýchlo distribuujte vriaci sirup cez plechovky broskýň a prikryte viečkami.

Pohybujeme polotovary v jednolitrových nádobách do nádoby s vodou a vykonávame tepelné spracovanie pri teplote 90 ° C počas 12 minút,

Teraz môžete hermeticky zavrieť poháre, zabaliť hore nohami a nechať ich vychladnúť v tomto stave.

V skladovacej miestnosti alebo v pivnici môžete uložiť bezsemenný broskyňový kompót.

Po otvorení plechovky, ak nie je ihneď opitý, je bezpečnejšie ho uchovávať v chladničke. Ale sotva predtýmprichádza, pretože je zničená domácnosťou v priebehu niekoľkých minút - najmä ak máte malú rodinu.