Lahodný kaviár z čerstvých húb - recept na výrobu kaviáru z húb na zimu.

Mnohí robia kaviár z húb, ktorý nie je vhodný na morenie alebo solenie. Recept takéhoto prázdna je na našich webových stránkach. Ale najchutnejší hríbový kaviár sa získava z plnohodnotných čerstvých húb. Najmä z líšok alebo bielych (boletus), ktoré majú dosť husté mäso.

Zloženie: voda, horčica, huby, kyselina citrónová, rastlinný olej, \ t soľ, ocot, mleté ​​korenie

Ako vyrobiť kaviár z húb na zimu.

Vezmite 2 kilogramy čerstvých mladých húb a umyte ich v niekoľkých vodách.

Po poslednom premytí ich preložte na sito tak, aby sa všetka kvapalina vypustila.

V tejto dobe varíme 2 poháre vody, pridáme k nej dvadsať gramov soli a osem gramov citrónu.

Uvarte huby v kyslej slanej vode, až kým nebudú úplne pripravené - to sa dá určiť výrazným poklesom veľkosti húb a ich plávaním na povrchu soľanky.

Vložte huby do sprchy, opláchnite ich studenou vodou a nechajte ich úplne odtekať.

Varené huby prejdeme cez mlynček na mäso s veľkými dierkami a pridáme k nim 10 polievkových lyžíc rastlinného oleja, 2 rovnaké polievkové lyžice horčice, ktoré sa zmiešajú s octom (8 - 10 polievkových lyžíc). Namiesto mlynčeka na mäso môžete použiť veľký ťažký nôž, s ktorým nakrájame huby do stavu malých kociek.

Zmiešajte kaviár a pridajte soľ a korenie.

Hríbovú hmotu usporiadajte do pohárov, najlepšie do 0,5 litra,a sterilizovať v nádobe s vriacou vodou. Toto tepelné spracovanie strávte aspoň 60 minút.

Rozviňte poháre a nechajte ich vychladnúť v kuchyni.

Na dostatočne chladnom mieste sa kaviár z húb dlhodobo skladuje.

V zime s polotovarmi húb si môžete pripraviť sendviče, hamburgery, omáčky, slúžiť ako občerstvenie alebo ako kaviár ako náplň do koláčov.

Ponúkame sledovať tri varianty receptu na kaviár z húb vo videu z kanála „Nájdite si svoj recept“: na rýchle jedlo, na konzervovanie na zimu a na mrazenie. Pozrite sa, ako je všetko jednoduché, jednoduché a cenovo dostupné.