Lahodný fazuľový šalát s korením a mrkvou na zimu

Tento recept na varenie fazuľa šalát na zimu je jedinečný predvalok na rýchle varenie chutnú večeru alebo obed. Fazuľa je zdrojom mnohých užitočných vitamínov a mikroelementov av kombinácii s korením, mrkvou a paradajkami môžete ľahko pripraviť zdravý a bohatý konzervovaný šalát.

Zložky: bulharské korenie, mrkva, paradajky, cukor, soľ, , 12) ocot, fazuľa, cesnak Čas záložiek: Leto, jeseň

Pre každého, kto chce uzavrieť taký lahodný šalát s fazuľou na zimu, uverejním svoj jednoduchý postupný recept s fotkou tu.

Požadované zložky:

- cibuľa - 2 kg;

- mrkva - 2 kg;

- bulharské korenie - 2 kg;

- cesnak - 3 hlavy;

- soľ - 2 polievkové lyžice. lyžice;

- cukor - 3 polievkové lyžice. lyžice;

- ocot - 120 g;

- fazuľa - 3 šálky;

- Paradajka - 3 kg.

Ako uchovávať šalát z fazule

Štandardný štart, odkiaľ začínam pripravovať väčšinu polotovarov na zimu, je príprava plechoviek na konzervovanie. Otáčam v pol litri a malej majonéze, šalátové poháre. Vyberieme potrebné, umyte a sterilizujeme.

Potom prichádza na rad príprava hlavnej zložky - musíte variť fazuľa. Aby sa zrná mohli rýchlo pripraviť a aby sa neprehrievalo, je potrebné ich namočiť na niekoľko hodín (stačí 4) v čistej studenej vode. Potom, zmena kvapaliny, to stojí za tovariť, kým nie je úplne uvarená v slabo osolenej vode.

Kým fazuľa varí, vezmite si iné zložky.

Cibuľa by mala byť jemne nasekaná a vyprážaná. Vzhľadom k tomu, tento konzervovaný šalát možno jesť ako samostatné jedlo, alebo ako dressing pre boršč, potom je potrebné vyprážať cibuľu dobre, pretože vôňa dusenej cibule nie je príjemné pre každého.

Keď sa cibuľa mierne zožltla, premiešajte všetky ingrediencie v hlbokom hrnci: mrkvu, strúhanú na hrubom strúhadle, cesnak - 3 stredne veľké hlavy a nasekané bulharské korenie.

Všetky zložky by sa mali zmiešať a pridávať fazuľa, vopred, cez sito, vypustiť kvapalinu, v ktorej sa varila.

Potom prichádza obrat paradajok: vynechajte paradajky cez mlynček na mäso a premiešajte všetky ostatné druhy zeleniny. Ukazuje sa, že taká hustá kaša.

Varte v spoločnej nádobe 45 minút, potom pridajte 3 polievkové lyžice cukru a 2 polievkové lyžice soli. Teraz varíme o 15 minút viac pridaním 120 gramov 9% octu. Rozbaľte a zatvorte banky.

V tomto jednoduchom, ale veľmi, veľmi chutnom šaláte s fazuľou sa posiela do skladu.

V správny čas otvárame a jeme s radosťou!