Lahodný baklažánový šalát so šampiňónmi na zimu

Dnes vám poviem, ako urobiť veľmi jednoduchý a chutný baklažánový šalát so šampiňónmi na zimu. Vrcholom tohto receptu - huby. Koniec koncov, len málo ľudí ich pridáva do obrobku na zimu. Baklažán s hubami dokonale kombinovať a dopĺňať.

Zložky: baklažány, paprika, nové korenie, cibuľa, mrkva, rastlinný olej, cukor, soľ, ocot, cesnak, šampiňóny ; ) Čas na záložku: Leto, Jeseň

Preto nezabudnite použiť môj krok za krokom foto recept a uistite sa, že baklažánový šalát s hubami je jedným z najjednoduchších a najchutnejších kúskov na zimu.

Zloženie:

  • baklažány - 10 kusov;
  • bulharské korenie - 10 kusov;
  • mrkva - 6 kusov;
  • cibuľa - 10 kusov;
  • strúčiky cesnaku - 10;
  • šampiňóny - 1,5 kg.

Marináda:

  • 1 šálka slnečnicového oleja;
  • 150 ml octu;
  • 2 polievkové lyžice soli;
  • 1 pohár cukru.

Ako variť baklažánový šalát s hubami

Pripravte zeleninu.

Nakrájajte baklažán na pásy alebo pásy. Nalejte soľ a nechajte pôsobiť 30 minút, čo by bolo horkosťou. Opláchnite a stláčajte alebo vypúšťajte.

Papriky sa čistia zo semien a narezávajú sa na prúžky.

Tri mrkvy na kórejskom strúhadle.

Nakrájajte cibuľu na polkruhy.

Huby narezané na štyričasti (ak sú rozrezané na 6-8 častí, ale zachovávajú si tvar huby).

Stlačte cesnak s lisom.

Zmiešajte baklažány, papriku, mrkvu, cibuľu a huby.

Vo veľkej nádobe nalejte slnečnicový olej, ocot, pridajte soľ a cukor. Nechajte marinádu variť. Miešajte zeleninu a varte 40 minút. 10 minút pred koncom varenia pridajte cesnak pritlačený cez lis.

Hlávkový šalát, horúci, vložený do čistých sterilizovaných nádob, v spodnej časti ktorého nezabudnite hodiť čierne papriky a nové korenie. Uzavreté sterilizované kovové viečka. Otočiť, zabaliť, kým banky vychladnúť.

Z tejto dávky sa získa asi 6 litrov šalátu.

Takáto domáca krútenie je sama o sebe dobrým predjedlom alebo šalátom, ktorý nevyžaduje ďalšie koreniny. Odtrhnite nádobu a zjedzte jednoduchý a lahodný šalát z baklažánu s hubami. Bon appetit!