Lahodný angreštový sirup - recept doma

Angreštový džem sa nazýva „Royal Jam“, takže sa nemýlim, ak nazývam angreštový sirup „božský“ sirup. Existuje mnoho druhov pestovaných egrešov. Všetky majú inú farbu, veľkosť, hladinu cukru, ale majú jednu charakteristickú chuť a vôňu. Ak chcete pripraviť sirup, môžete použiť akýkoľvek druh egreše, hlavná vec je, aby bolo zrelé.

Zloženie: angrešt, kyselina citrónová, cukor Čas do záložiek: Leto

Mnohí ľudia si spomínajú, ako sme boli v detstve poverení trhať chvosty z bobúľ. Bolo to dlhé a hrozne nudné. Ale nikoho netrápte a nechávajte chvosty na mieste. Len umyte plody a odstráňte listy.

Na 1 kg egreše:

  • 1,5 kg cukru;
  • 0,5 litra vody;
  • 1 lyžička. kyselina citrónová.

Otočte egreše cez mlynček na mäso alebo nakrájajte na mixéri.

Vylejte zmes do hrnca, pridajte vodu a dajte hrniec na sporák. Po varení, tichšie plyn a varte egreše na 20-30 minút.

Teraz ochlaďte angrešt a kmeň. Je lepšie to urobiť v dvoch fázach - v prvej fáze sa odstránia veľké semená, koža a chvosty, v druhom - menšie častice.

Aj keď je druhýkrát možné a nie filtrovať, ale s dvoma filtrami, sirup bude transparentnejší.

Položte plevy stranou a nevyhadzujte ich. Zmiešajte ich s cukrom a pripravte s nimi marshmallow. To je tiež veľmichutné a zdravé.

Naplňte šťavu znova do hrnca, pridajte cukor a varte sirup.

Ak sirup má požadovanú hrúbku, pridajte kyselinu citrónovú. Angrešt kvasenie je veľmi citlivé, takže sa postarajte o sterilitu riadu, v ktorom budete naliať sirup.

Tiež by sa mal angreštový sirup skladovať v chladničke alebo na chladnom mieste s podobným teplotným režimom a nie dlhším ako 12 mesiacov.

Čo robí egreš tak dobrý a čo sa z neho dá variť, pozri video: