Lahodné želé na zimu v bankách - domáce jednoduchý recept na mäso v želé.

Ak do budúcnosti v plechovkách nakrájate dobré želé, vždy budete mať k dispozícii zásoby najchutnejších produktov: výživný a zdravý. Výhodou takejto prípravy mäsa v želé: žiadne ťažkosti - všetko je veľmi jednoduché, minimálny čas a vynikajúci konečný výsledok.

Zloženie: bobkový list, mäso, čierne korenie

Ako uzavrieť želé v jar na zimu bez želatíny.

Každé mäso môže byť vhodné na konzervovanie (bravčové mäso, jahňacie, teľacie mäso ...). Pred pokračovaním v hlavnej akcii - varenie aspiku, uvoľnite mäso z kostí, vyčistite okraje.

Namočte nakrájané 500g kúsky do studenej vody.

Varíme vývar z kostí a orezaných hrán. Aby želé skončila hrubšia, pridajte k nemu bravčové stehná alebo kožu.

Varte nasiaknuté kúsky mäsa v napätej vývare. Varené mäso skoro až do plnej pripravenosti, nakrájame na veľké kúsky naprieč vláknami a rozprestierame na nádobách. Pridajte čierne korenie a bobkový list. Nalejte napätý vývar tesne pod okraj.

Hermeticky uzavreté nádoby sa sterilizujú 2 hodiny a ochladia sa opatrným pridaním studenej vody do sterilizátora.

Skladujte na dostatočne chladnom mieste.

Takýto prípravok umožní hostiteľke rýchlo pripraviť tanier alebo dve chutné domáce dobré želé v správny okamih. Okrem toho sa toto mäso v želé používa na prípravu polievok a hlavných jedál: dusené mäso,guláš a iné mäsové omáčky.