Lahodné tekvicové džemy, pomaranče a citróny

Tí, ktorí nemajú radi tekvicu, strácajú veľa, pretože obsahuje veľké množstvo vitamínov, stopových prvkov a iných pomôcok pre človeka a jej žiarivo oranžová farba v zime už povznáša. Preto, rovnako ako pre mňa, stojí za to robiť z toho prázdne miesta.

Zloženie: pomaranč, citrón, cukor, tekvica Čas na záložku: Jeseň

Dnes vám poviem, ako variť tekvicu, pomaranče a citróny. Samozrejme, jedno slovo „džem“ už robí pokrm sladkým a vysokokalorickým, ale v prípade tekvice to nie je pravda. Chutné tekvicové marmelády s pomarančmi a citrónmi sa môžu jesť aj tí, ktorí sú na prísnej strave. Môj jednoduchý recept na prípravu, s krok za krokom fotografie z vašich služieb.

Ak chcete urobiť jednu porciu džemu, budete potrebovať:

  • oranžová tekvica - 1 kg;
  • oranžová - 1 ks;
  • citrón - 1 ks;
  • granulovaný cukor - 600 g.

Beriem na vedomie, že do tohto džemu nemusíte pridávať vodu! Dýňová a citrusová šťava je základom džemu.

Ako variť tekvicový džem s pomarančom a citrónom

Keď začneme variť, nakrájame tekvicu, odstránime buničinu a semená, odrežeme kožu, nakrájame na malé kocky. Čím menšie ste plátok tekvice, tým rýchlejšie si uvariť džem. Aké veľkosti kocky som rezal je možné vidieť na fotografii.

Pomaranč a citrón nakrájame na kúsky, odstráňte semená, ale odrežte kôru.

Tekvica a nakrájané citrusové plody zaspávajú vo veľkej panvici, nalejeme cukor na vrchol.Panvicu dajte na niekoľko hodín do chladničky, aby sa tekvica zmäkla a dala šťavu.

Po objavení šťavy dajte panvu na oheň, priveďte do varu a varte 3-5 hodín na najmenšom ohni. Miešajte to často.

Keď predlisok dosiahne potrebnú konzistenciu, jednoducho ho položte na sterilizované plechovky pod kryty nylonu.

V byte zostávame až šesť mesiacov.

V dôsledku toho, otvorenie nádoby v zime, dostaneme sochory, takmer ako džem - hrubé a voňavé. Takýto tekvicový džem podávaný na čaj, na palacinky a palacinky. S ľahkou citrusovou vôňou, mierne kyslou tekvicovou marmeládou, pomarančom a citrónom zanecháva príjemnú dochuť.