Lahodné sušené makrely - recept na sušenie makrely doma.

Je veľmi jednoduché variť makrelu a jej lahodná chuť a aróma nedovoľuje, aby sa vo vašej kuchyni „zotrvávali“. Pomocou tohto jednoduchého receptu môžete ľahko a jednoducho variť lahodné sušené makrely vlastnými rukami. Táto pochúťka je dokonale kombinovaná nielen s pivom alebo domácim kvasom, ale aj s horúcimi zemiakmi alebo čerstvou zeleninou.

Zloženie: ryby, soľ

Najlepší čas na zber sušenej makrely je jar, keď ryby dokončujú trenie.

Ak chcete začať s, čreva ryby: vytiahnite všetky vnútornosti cez žiabrovými ventilmi, ale nerezte brucho.

Ďalej umyte vypitvané ryby a priveďte ich cez chvost na hrubú šnúru alebo povraz.

Pripravte soľanku na ryby (rozpustite 25 g soli v 1 litri vody) a pripravené jatočné telá ponorte do nej 8 hodín.

Teraz je čas, aby sme ich zobrali zo soľanky a umyli v studenej vode.

Ďalej len zavesiť ryby na tyče pre ďalšie sušenie. Doba schnutia je asi 2 týždne.

Chutné domáce sušené makrely sa môżu dlhodobo skladovai a neznehodnotii, ak sa dodrżiava optimálny skladovací reżim. K tomu je potrebné, každý samostatne, zabaliť papier alebo noviny a dať do vetranej miestnosti s nízkou teplotou, môžete v chladničke.

Prečítajte si viac o tom, ako vyrábať sušené ryby, pozri článok z videa.