Lahodné prípravky na zimné bobule - konzervované egreše doma.

Konzervované egreše pripravené podľa tohto receptu majú chuť čo najbližšie k čerstvému. Minimálne tepelné spracovanie bobúľ vám umožní ušetriť nielen chuť výrobku, ale aj jeho prospešné vlastnosti.

Zloženie: voda, egreše Čas záložiek: Leto

Foto. Konzervované egreše - chutné prípravky na zimu

\ t

Ako uchovávať egreše na zimu.

Opatrne rozdeľte plody, odstráňte stonky, umyte egreše studenou vodou.

Potom ho opláchnite v horúcej vode (asi 95 stupňov) počas 3-5 minút.

Nalejte bobule do studenej vody, umiestnite ich do nádob, zalejeme vriacou vodou, prikryjeme vekom, sterilizujeme po dobu 8-12 minút, navíjame.

Vďaka sterilizácii sa egreše dokonale skladujú na tmavom chladnom mieste, ako je napríklad obyčajný predvalok. Nedostatok cukru v recepte vám umožní jesť takéto konzervované egreše pre ľudí s diabetom a tých, ktorí sa snažia znížiť množstvo cukru v ich strave na minimum.