Lahodné pikantné paradajky konzervované na zimu bez sterilizácie

Moja rodina miluje domáce kyslé uhorky, takže som veľa uzavrela. Dnes, podľa môjho plánu, som konzervované pikantné paradajky na zimu bez sterilizácie. Ide o pomerne jednoduchý recept, takmer klasický, ale bez väčších osobných úprav.

Zložky: čerešňové listy, voda, nové korenie, bobkový list, listy čiernych ríbezlí ; 11], paradajky, cukor, soľ, kôpor, ocot, hrášok z čierneho korenia, ; 17], cesnak Čas do záložky: Leto, jeseň

Mnohé ženy v domácnosti radšej pridávajú do paradajok iba kôpor a cesnak a ku každej nádobe pridávam voňavé zelené. Určite si vyskúšajte tento recept, ríbezle, čerešne, bobkové listy a papriky dávajú paradajkam veľmi zaujímavú korenistú chuť a arómu, s ktorými budú pre vás hrať tradičné konzervované paradajky s novými farbami. Ako pripraviť pikantné paradajky na zimu, rád vám poviem v mojom recepte s krok za krokom fotografie.

Prvou vecou je príprava zložiek. Výpočet sa vykonáva na pollitrovej nádobe. Požadované zložky:

  • paradajky - 4-5 kusov;
  • vetvičky feniklu s kvetenstvom - 1-2 ks;
  • čierne ríbezle - 2 listy;
  • čerešňové - 2 listy;
  • bobkový list - 1 ks;
  • cesnak - 1 zub;
  • čierne korenie - 2 hrášok;
  • nové korenie - 2 hrachy;
  • cukor - 0,5 dezertné lyžice;
  • soľ - 1 dezertná lyžica;
  • ocot - 1 dezertná lyžica.

Akokonzervované paradajky na zimu s korením

Po prvé, musíme si vybrať dobré paradajky. Podľa môjho názoru je na konzerváciu najvhodnejšia odroda De Barao alebo jednoducho krém. Tieto paradajky sú optimálne vo veľkosti, sú elastické, husté a chutné, presne to, čo potrebujete pre ochranu. Preto som vždy kúpiť práve také.

Moje paradajky a všetky zelené.

Keď sa pripravia všetky zložky, dobre sa umyjeme a sterilizujeme nádobky.

Kôň, ríbezle, čerešňové a bobkové listy, cesnak a korenie sa opatrne položia na dno.

Potom naplňte nádobu paradajkami, snažte sa ich nezmáčať a nie poškodiť.

Naplňte vriacou vodou. Čakáme, až voda v bankách vychladne, potom ju nalejeme do panvice a opäť varíme.

V tomto čase sa do plechoviek naleje cukor, soľ a ocot.

Nahoďte vriacou vodou a zatvorte.

Plechovky a viečka si môžu vybrať ľubovoľné, dávam prednosť závitovým plechovkám, ľahko a rýchlo sa zatvárajú. Podľa môjho názoru, je to veľmi pohodlné, nemám rád roll up stroj.

Chutné pikantné paradajky konzervované na zimu bez sterilizácie sú na mojom mieste dokonale zachované aj v podmienkach mestského bytu.