Lahodné paradajky vo vlastnej šťave na zimu bez sterilizácie

Moje zimné prípravky nezaberajú veľa času, ale veľmi mi pomáhajú s avitaminózou v zime a diverzifikujú menu. A tento jednoduchý recept na varenie paradajok vo vlastnej šťave je to vynikajúce potvrdenie. Dodáva sa rýchlo, lacno a chutne!

Zložky: paradajky, cukor, soľ Čas na záložku: Leto, Jeseň

Prikladám k receptu fotografie zhotovené krok za krokom, ktoré dokonale ilustrujú prípravu polotovaru.

Ako zvinúť paradajky vo vlastnej šťave

\ t

Na výrobu šťavy beriem akékoľvek paradajky, ktoré sú zrelé v záhrade. Ale ak si kúpite, potom si nie vodnaté, ale mäsité, napríklad býčie srdce. Potom bude šťava hrubá.

A tak by sa v prípade šťavy mali paradajky preskočiť cez odšťavovač.

V prípade neprítomnosti odšťavovača jednoducho nakrájajte paradajky cez mlynček na mäso a potom ich rozomlieť cez jemné sito, aby sa odstránili semená. Takže konzervy, samozrejme, o niečo dlhšie ako, ale stojí za to!

A tak máte paradajkovú šťavu s buničinou, zbavenú semien. Zmerajte stlačený objem. Je potrebné vypočítať množstvo soli a cukru. Dajte šťavu na oheň.

V čistých plechovkách sa približne 2/3 plechoviek umiestnili čisté umývané paradajky.

Objem nádoby zvolenej na konzervovanie závisí od vašej lásky k šťave a počtu jej milencov.

Keď vaša šťava vrie, pridajte k nemu 1 liter: dve polievkové lyžice soli a tri polievkové lyžice cukru. Nebojte sa, že veľa soli a cukru bude odobraté, paradajky konzervované v ňom budú odobraté.

Po varení po dobu 2 minút, nalejte horúcu šťavu do pohárov s paradajkami a zostáva len zvinúť viečka. Hotové plechovky sú pokryté niečím teplým, to bude dostatočná sterilizácia.

To je všetko, čakanie na zimu, otvorenie džbánu šťavy s lahodnými konzervovanými paradajkami pod zemiakmi s sleďmi a užívať si. Recept je jednoduchý a výsledok je vynikajúci. Nebuďte leniví pracovať v lete, potom neskôr v zime sa pobaviť a vitamíny.