Lahodné nakladané uhorky s mrkvou na zimu

Pre priaznivcov nakladaného sortimentu odporúčam vyskúšať jednoduchý recept, v ktorom budú hlavnými zložkami uhorky a mrkva. Tento zeleninový tandem je skvelý nápad na občerstvenie.

Zloženie: feferónky, mrkva, uhorky, hrášok, cukor, soľ, kôpor, ocot, cesnak Čas na záložku: Leto, Jeseň

Chutné marinované uhorky s mrkvou v zime dokonale ozdobia sviatočný stôl a každodenné jedlo z neho robí pestrejšie a pestrejšie. Môj jednoduchý domáci recept s fotografiami krok za krokom vám pomôže urobiť takúto originálnu zeleninu na zimu.

Poznamenávam, že počet výrobkov pre tento slepý pokus sa vypočíta pre 0,5 litrovú nádobu. Mimochodom, pre tieto prázdne sklenené nádoby musia byť umiestnené na sterilizáciu, ale rovnako ako veka.

Tu sú rastlinné zložky a koreniny pre marinádu, ktoré sú potrebné na jednoduchú prípravu na zimu. Zložky sú určené pre 0,5 l nádobu:

  • uhorky - 2-3 kusy;
  • mrkva - 1 kus;
  • dáždnik - 1 kus;
  • strúčiky cesnaku;
  • hrášok čierny - 3 kusy;
  • paprika červená - 2 krúžky;
  • granulovaný cukor - 2 čajové lyžičky;
  • soľ - 1 lyžička;
  • ocot - 20 ml.

Ako variť nakladané uhorky s mrkvou na zimu

\ t

Začneme zberom umytím uhoriek a mrkvy. Peel mrkva acesnak. Nakrájame uhorky a mrkvu na krúžky na uchovanie.

Pristupujeme k ukladaniu zložiek v parených nádobách. Na začiatok ležal na dne dáždnika kôpru, cesnaku, oboch druhov korenia.

Rozprestierame uhorky a mrkvu.

Naplňte obsah marinádou, na ktorú je potrebné rozpustiť cukor a soľ v 200 ml vriacej vody, variť a nakoniec naliať 9% stolového octu. Nádobu zakryte vekom, potom ju dajte na panvicu s horúcou vodou. Varte počas 10 minút. Aby nedošlo k prasknutiu obrobku s obrobkom, zakryte spodnú časť panvice tkanivovým obrúskom.

Banky by sa teraz mali len zvinúť pomocou kľúča.

Delicious marinovaná nakladaná zelenina pripravená. Zostáva jednoducho položiť poháre s nakladanými uhorkami a mrkvou na veko, aby sa zahriali. Po úplnom ochladení skladujte obrobok na chladnom mieste.