Lahodné nakladané papriky na zimu v ázijskom štýle

Každý rok ja marina sladké korenie a obdivovať, ako to svieti zvnútra. Tento jednoduchý domáci recept ocenia tí, ktorí milujú korenie a exotické tóny v ich obvyklom jedle. Ovocie prechádza krátkodobým tepelným spracovaním a plne si zachováva svoju farbu, osobitnú jemnú chuť a vôňu. A postupne odhaľujúce odtiene korenia prekvapia najviac rozmaznaného gurmána.

Zloženie: bulharské papriky, voda, klinčeky, nové korenie, feferóny, zázvor, karí, rastlinný olej, cukor, soľ, ocot, \ t cesnak

Môj jednoduchý a osvedčený recept s postupnými fotografiami vám pomôže pripraviť chutné nakladané korenie na zimu v ázijskom štýle.

V prípade zberu:

  • 3 kg sladkej papriky;
  • 1,5 litra vody;
  • 3 hrubé strúčiky cesnaku;
  • lyžica nastrúhaného čerstvého zázvoru;
  • 2 lyžičky suchej kari zmesi;
  • hrsť klinčekov;
  • hrsť sladkého hrachu;
  • polovica hot pepper.

Pre marinádu:

  • 3 polievkové lyžice soli;
  • jednu pohár cukru;
  • jedno pohár 9% octu;
  • jeden pohár rafinovaného slnečnicového oleja.

Ako nakladať papriky na zimu s maslom

\ t

Najprv umyjeme a očistíme 3 kg sladkej papriky zo semien a membrán.

V panvici s marinádou jemne nakrájajte petržlen, klinčeky z cesnaku - okvetné lístky, pridajte lyžicu čerstvých strúhaniek.zázvor, suchá zmes karí, hŕstka klinčekov a sladkého hrášku, pol žeravej papriky spolu so semenami. Voliteľne môžete pridať bobkový list.

Korenie uvaríme vo vriacej vode po dobu 3 minút a po vypustení vody necháme zvyšok v panvici pod vekom.

Súčasne priviesť marinádu do varu a uchovávajte ju na nízkej teplote.

Medzitým dajte korenie do pohárov.

Veľké mäsité papriky sa dajú na uľahčenie rozrezať pozdĺžne na dve polovice. Menšie sezónne mleté ​​bulharské korenie nemožno rezať. Jemne pritlačte vrstvy korenia na niečo hustejšie naplnenie nádoby.

Naplňte vriacou marinádou a zavrite nádoby s viečkami.

Hermeticky uzavreté nádoby sa skladujú v chladničke a pri izbovej teplote.

V zime sa chutné nakladané papriky podávajú v zeleninovom mixe ako studený predjedlo, ako príloha k mäsu.

Je to dobré s ryžou, zemiakovou kašou, pohánkovými rezancami. Vyskúšajte to na celozrnnom toaste, pridajte druhú vrstvu pečeného hovädzieho mäsa alebo mozzarelly. Nakladané papriky vložte do dusenej zeleniny na poslednú chvíľu varenia - bude to pikantný prízvuk. A dve alebo tri lyžice zvyšnej marinády môžu byť pridané do boršču, mäsového guláša, alebo posypané zeleninovým šalátom. Bon appetit!