Lahodné marinované melóny na zimu v bankách

Meloun je obľúbené veľké bobule, ale bohužiaľ jeho sezóna je veľmi krátka. A čo chcete v chladných, mrazivých dňoch hýčkať sa šťavnaté a sladké plátok melóna. Pokúsme sa pripraviť melóny pre budúce použitie.

Zloženie: melóny, voda, cukor, soľ, ocot Záložka Čas: Jeseň

Ponúkam ľahko variteľný recept na nakladané vodné melóny v trojlitrovej nádobe.

Zloženie:

melón - 1 ks. (na 1 trojlitrovej nádobe);

voda - 3 litre (marináda pre 3 trojlitrové nádoby);

cukor - 1 šálka (200 g);

soľ - pol šálky (100 g);

Acetická esencia.

Ako marinovať vodné melóny v bankách na zimu

\ t

Po rozhodnutí o príprave takéhoto polotovaru je prvým krokom nákup melónu. Ak máte nie veľmi zrelé ružové kópie - to nevadí. Pre morenie je to správne. Takže, moje bobule, nakrájame na čisté plátky. Odrezali sme kôry, nepotrebujeme ich, pretože zaberajú príliš veľa miesta v banke.

Dôkladne premyte a sterilizujte trojlitrové nádoby a viečka. Kým banky sú sterilizované, pripravujeme marinádu z vody, cukru a soli. Vo vriacej vode pridajte soľ, cukor a priveďte do varu.

Opatrne umiestnite nakrájané plátky melónu do nádoby. Pokládka musí byť dostatočne pevná, ale nemačkajte melón.

Naplňte polotovary vriacou marinádou hore, prikryte železným vekom.

Postavili sme banku do veľkéhoprevarte nádobu na vodu a sterilizujte 15 minút. V spodnej časti panvice musí byť vložená vložka, na ktorej je umiestnená banka. To je nevyhnutné, aby sklo neprasklo.

Po uplynutí tohto času vyberieme nádobu z vodného kúpeľa, pridáme 1 lyžičku octovej esencie, navinieme ju, otočíme nádobu hore dnom a zabalíme do teplej deky, až kým úplne nevychladne. Všetko! Rýchle a chutné!

Úžasné občerstvenie na novoročný stôl je pripravené! Konzervované nakladané melóny pre tento recept sú sladkokyslé. V prípade potreby môžete v marináde znížiť množstvo cukru a zvýšiť množstvo soli. Potom budú mať melóny viac slanú chuť.