Lahodné marinované instantné šampiňóny

Pred nadchádzajúcim sviatkom, aby sme ušetrili čas, často nakupujeme občerstvenie v obchodoch a supermarketoch. Zároveň s vedomím, že prakticky všetky skladované potraviny sú naplnené konzervačnými látkami. A samozrejme, chuť a sviežosť zakúpeného jedla zostáva záhadou, kým sa nepokúsite.

Zloženie: voda, klinček, rastlinný olej, cukor, soľ, , 12) ocot, čierne korenie, cesnak, huby Čas na záložku: Celý rok

S cieľom vyhnúť sa takýmto ťažkostiam pred dovolenkou navrhujem recept na domáce nakladané instantné šampiňóny. Tradičná a milovaná pochúťka sa pripravuje jednoducho, jednoducho a hlavne rýchlo. Domáce nakladané šampiňóny chuť nie je v porovnaní s obchodom. Pokúste sa pripraviť niekoľko pohárov na zimu alebo v predvečer nadchádzajúceho sviatku.

Na morenie:

  • 500 gramov čerstvých šampiňónov (malé huby budú vyzerať najkrajšie);
  • 2 strúčiky cesnaku;
  • 1,25 tbsp. soľ;
  • 0,5 tbsp. cukor;
  • 1 klinček;
  • 10 čiernych korenín;
  • 1 polievková lyžica. 9% alebo 1,5 polievkovej lyžice 6% octu;
  • 5 polievková lyžica. rastlinný olej;
  • 300 gramov vody.

Ako rýchlo marinovať huby doma

Prvá vec, ktorú treba urobiť, je pripraviť naše huby. Huby nie sú čisté, ale starostlivo umyte.

Odlúpnite cesnak a rozdrvte ho nožom. Huby sa naplnia vodou a nastavia sa na varenie. variťmaximálne 4 minúty.

Kým huby varia, pripravte marinádu. Dajte všetky korenia do hrnca, zalejeme horúcou vodou. Varte 2 minúty.

S varenými šampiňónmi vylejte vodu a nalejte horúcu marinádu. Nechajte vychladnúť a dajte do čistých pohárov, zatvorte viečka kaprónov.

Po 12 hodinách si môžete vychutnať šialene chutné, rýchlo nakladané šampiňóny.

Celý proces varenia trval len pol hodiny. V chladničke si uchovávame naše „cool“ občerstvenie, marinované šampiňóny.