Lahodné konzervované uhorky s chilli kečupom na zimu

Tentokrát som sa rozhodol pripraviť lahodné konzervované uhorky s chilli kečupom na zimu. Potom, čo strávil asi hodinu na varenie sochory, dostanete chrumkavé, slabo nasýtené uhorky s korenistým nálevu, ktoré sa jedia okamžite.

Zloženie: voda, strúčik, horčica, kečup, bobkový list, listy čiernych ríbezlí, uhorky, hrášok čierny, cukor, soľ, kôpor, ocot, chren Čas na záložku: Leto, jeseň

Pre takéto morenie je lepšie vybrať malé uhorky. Všetky drobnosti a podrobnosti o tom, ako variť uhorky s chilli kečupom na zimu v bankách, nájdete v mojom jednoduchom, postupnom fotopise.

A tak je potrebné pre štyri litrové nádoby:

  • 7 pohárov vody;
  • Čile ketchup 200 gr;
  • cukor 180 g;
  • ocot 200 gr;
  • soľ 2 polievkové lyžice

Ako uchovávať uhorky s chilli kečupom na zimu

\ t

Uhorky dôkladne opláchnite, odstráňte nečistoty.

Pripravte liter nádob, ponorte uzávery do horúcej vody a zmäkčite gumové tesnenia.

V litrovom poháriku sme vložili 8 čiernych koreniek, 2 bobkové listy, 2 gramy suchej horčice, 2 kusy chrenu, 1 list ríbezlí, 2 až 3 kôstkové kvety, 1 zväzok klinčekov, celé malé uhorky.

Zmiešajte vodu s kečupom v nádobách, pridajte cukor a soľ. Nezabudnite zamiešať, soľanku varte. Na konci, zníženieoheň, nalejte ocot. Varte ďalších 15 minút za občasného miešania.

Uhorky sa prikryjú vriacou soľankou a sterilizujú sa približne 15 minút. Vyhoďte oheň, nechajte minútu plechovky solením vo vode. Odstráňte a rýchlo navinúť, železné viečka, položte na viečka a mierne zabaľte.

Odporúča sa skladovať tieto uhorky na chladnom mieste.

Delikátne chrumkavé uhorky budú nepostrádateľným občerstvením na pikniku, nakrájané na cheeseburger alebo iný sendvič. Môžete naliať soľanku do šalátov pridať chuť, alebo môžete jednoducho použiť ako samostatný nápoj.

Môj osvedčený domáci recept na takéto konzervované uhorky s kečupom sa ľahko pripravuje a neuveriteľne chutne.