Lahodné konzervované uhorky bez octu

Podľa tohto receptu som nazval konzervované uhorky pre deti, pretože sa zberajú na zimu bez octu, čo je dobrá správa. Je sotva dieťa, ktoré nemá rád zberané uhorky v bankách, a takéto uhorky môžu byť poskytnuté bezpečne.

Zloženie: voda, bobkový list, kyselina citrónová, listy ríbezlí, uhorky. , cukor, soľ, kôpor, hrášok z čierneho korenia, cesnak Čas na znášku: 17] Leto, Jeseň

Okrem toho konzervované uhorky bez octu sa môžu zbierať v prípadoch, keď je niekto s rodinnými jedlami s octom kontraindikovaný. Ocot v recepte je nahradený malým množstvom kyseliny citrónovej. O tom, ako variť uhorky na zimu bez octu, a ja vám poviem v mojom recepte, ilustrujem prípravu obrobku zhotoveného krok za krokom fotografií.

Ingrediencie pre marinádu sú určené pre nádobu s objemom 3 litre:

  • 2 polievkové lyžice soli;
  • 5 polievkových lyžíc cukru;
  • 1,5 čajovej lyžičky kyseliny citrónovej.

Ďalšie zložky:

\ t
  • voda;
  • uhorky;
  • listy ríbezlí 3-4 kúsky;
  • Dáždniky z kohútikov 2-3 ks;
  • bobkový list 2-3 ks;
  • korenie 6 - 7 ks;
  • cesnak - pár klinčekov na pohári.

Ako uchovávať uhorky na zimu bez octu

\ t

Všetky zložky zo zoznamu „Ostatné zložky“ sa balia do čistých a sterilných plechoviek. Všetky korenia na dne nádoby auhorky ukladajú na "vešiak na šaty".

Naplňte naše banky vriacou vodou a nechajte stáť 10-15 minút.

Počas tejto doby varíme viac vody.

Vypustite vodu z uhoriek do umývadla a naplňte novou vriacou vodou. Opäť nechajte stáť 10-15 minút.

Nalejte vodu z plechoviek do panvice, pridajte všetko pre marinádu a varte. Výsledná marináda nalejte naše plechovky uhoriek na vrchol a rolky čisté viečka. Zabaliť a ochladiť.

Odstránime na chladné miesto pred zimou ... alebo aspoň na pár týždňov.