Lahodné domáce lecho na zimu

Bez ohľadu na chutné jedlo, ktoré varíme, naše domáce úlohy sa stále snažia „rozriediť“ s niečím. Obchod police len praskla s množstvom rôznych kečup a omáčok. Ale bez ohľadu na to, čo predávajú, ich domáce leko vyhrá vo všetkých pozíciách.

Zložky: bulharské korenie, cibuľa, mrkva, slnečnicový olej, paradajky, \ t cukor, soľ, ocot Čas do záložky: Leto, jeseň

Šťavnatá paradajková dužina a minimum konzervačných látok - to by malo stáť na rodinnom stole, najmä v dome, kde sú deti. Ako variť tento lahodný predval na zimu doma a ja vám poviem dnes. Varenie lecho krok za krokom natočené na fotografii, ktorá uľahčí môj príbeh, a umožní vám, aby sa táto chutná príprava korenia a paradajok rýchlo, ľahko a jednoducho.

Zloženie:

- paprika zeleninová 1 kg;

- paradajky 1,5 kg;

- mrkva 0,5 kg;

- cibuľa 0,2 kg;

- slnečnicový olej 1 šálka;

- cukor 0,5 šálky;

- Čl. soľná lyžica;

- s. lyžica octu 9%.

Musím povedať, že je jednoduché zachovať lecho v domácej kuchyni. Hlavnou vecou je poznať proporcie a malé tajomstvá, ktoré vám dnes prezradím.

Ako vyrobiť domáce leko na zimu

Je lepšie brať okrúhle paradajky.

Nemajú také tvrdé jadro, a to hrá dôležitú úlohu v našom recepte, pretože ich neprechádzame cez mlynček na mäso, ale jednoduchoznížime Pravda, spočiatku budú musieť byť "vyzlečení", to znamená, že odstránia kožu. K tomu, ponoriť naše paradajky na pár sekúnd vo vriacej vode, po ktorom budú ľahko čistiť.

Mrkvi dobre umyte a strúhajte.

Vyčistite a nakrájajte aj malú cibuľu. Slnečnicový olej, výhodne bez zápachu, nalejte do hlbokej panvice a začnite pridávať prísady. Prejdite mrkva a cibuľu v oleji asi 7 minút, potom pridajte paradajky, cukor a soľ.

Nechajte dusiť pod vekom 10 minút.

V tomto okamihu sa zbavíme semien sladkej papriky - hlavnej zložky nášho polotovaru a rozrezáme na pásy.

Naše domáce lecho bude hrubé a s jasnou, plnou chuťou, ak si vezmete hrubostenný korenie. Pridáme ho aj do našej vriacej zmesi a varíme ešte ďalších 50 minút.

Potom zostáva pridávať iba ocot, ochutnať ho, aby sa určilo dostatočné množstvo soli, a prikryť vekom, nechať ho uhasiť.

Po 10 minútach, chutné leko doma varené.

Môžete ho jednoducho naliať na sterilizované banky, schladiť a odložiť na uskladnenie. To je všetko dokázané tajomstvo varenia. Konzervované lecho doma s radosťou.