Lahodné domáce angrešt kompót - ako urobiť kompót na zimu.

Najčastejšie sú v zime varené kompótové platne. Ale niekedy chcem variť jednoduchý mono kompót. Odporúčam použiť tento recept a robiť domáce, veľmi chutné egreše kompót.

Zloženie: voda, egreše, kyselina citrónová, cukor Čas na stanovenie: Leto

Na výrobu kompótu je potrebné používať bobule, ktoré nedosiahli úplnú dobu zrenia. Je lepšie zbierať takéto egreše 2-3 dni pred dozrievaním

Obrázok - Green Gooseberry

Budete musieť pripraviť kompót:

- egreše

- sirup (na každý liter vody - 1,5 kg cukru)

- roztok kyseliny citrónovej (pre každý liter vody - 1 gram).

Ako urobiť kompot na zimu doma

Odstráňte stonky, umyte plody v studenej vode, vyzdvihnite ich.

Nalievame kyselinu citrónovú do vody, zapálime ju, keď roztok dobre varí, dáme do nej niekoľko minút bobule.

Po blanšírovaní ich rýchlo preneste na 2 - 3 minúty do studenej vody.

Potom vložte angrešt do pohárov a nalejte ich horúcim cukrovým sirupom. Potom ich pošleme na sterilizáciu na štvrť hodiny.

Po uplynutí uvedeného času sa angreštový kompot otočí o viečka.

Ideálna skladovacia teplota pre kompóty ich egreše, varené doma na skladovanie v zime, je 10-15 stupňov.

Foto. Kompótangrešt

Taký smaragdový, zdravý a chutný domáci nápoj bude vrcholom každého dovolenkového stola v dlhých zimných mesiacoch.

Pamätajte, že kompót z bobúľ s kameňmi by sa nemal skladovať dlhšie ako 1 rok.