Lahodná miešaná zelenina marinovaná na zimu

Delicious nakladaný zeleninový tanier vyzerá veľmi elegantný na stole, pripomínajúce slnečné leto a množstvo zeleniny. Nie je to ťažké a nedostatok jasných proporcií umožňuje nakladať akúkoľvek zeleninu, korene a dokonca cibuľu. Môžete použiť banky rôznych veľkostí. Voľba objemu závisí od dostupnosti prísad a jednoduchosti použitia.

Zložky: voda, biela kapusta, cibuľa, mrkva, uhorky, 12) paradajky, cukor, soľ, ocot Čas na záložku: Leto, ) Jeseň

Pre malú rodinu je vhodné uzavrieť pollitrové poháre na jedenie pri večeri, ale trojlitrové poháre sa dobre hodia na prázdninový stôl. Množstvo korenia v recepte je dané pre pollitrové poháre. Preto pre veľké plechovky jednoducho úmerne zvýšiť sumu. Podrobný recept s fotografiou pomôže začiatočníkom v konzervovaní.

Tentoraz v bankách boli:

  • cherry paradajky;
  • uhorky;
  • malá cibuľa;
  • malá mrkva;
  • plátky kapusty.

V prípade marinády sa:

  • 750 ml prevarenej vody;
  • 2 polievkové lyžice granulovaného cukru;
  • 1 polievková lyžica soli;
  • 1 lyžica octu 9%.

Ako marinovať na zimu

\ t

V spodnej časti čistej oparenej alebo sterilizovanej nádoby umiestnime 1 malý list čierneho ríbezla, priemerný strúčik cesnaku, 2 hrášok z čierneho korenia, malý bobkový listlupeňov.

Ďalej pripravenú zeleninu položte pevne.

Môžete ukázať predstavivosť a dať zeleninu kvetmi, napríklad vo forme semaforu, alebo vystrihnúť rôzne tvary na vytvorenie obrázkov (kvety z mrkvy, snehuliaka z kapusty z kaleráb, slnko z repy alebo tekvice). Nie je potrebné dať celý, môže byť narezaný na menšie kúsky. Je dôležité, aby ste mohli používať akúkoľvek zeleninu a korene v akejkoľvek kombinácii. Keď je nádoba plná, dajte dáždnik na vrchole

Na prípravu marinády v 750 ml prevarenej vody rozpustite 2 polievkové lyžice granulovaného cukru a 1 polievkovú lyžicu soli. Táto suma je dostatočná na 3 pollitrovki.

Do nádoby naplnenej zeleninou nalejte 1 lyžicu 9% octu a nalejte ju studenou marinádou. Zakryte vekom, ale neupchávajte ho a nastavte na sterilizáciu po dobu 5 minút od varu.

Pre trojlitrové plechovky je doba sterilizácie 15 minút.

Banky sa potom utesnia a zabalia do prikrývky, až kým úplne nevychladnú. Zeleninový sortiment môžete ochutnať za dva týždne, pretože v tom čase bude všetko dobre marinované. Nádoby skladujte pri izbovej teplote.

K sortimentu morenej zeleniny sa môže podávať ako nezávislé občerstvenie, ako doplnok k prílohám alebo na prípravu šalátov. Zberané v tejto jednoduchej a jednoduchej zelenine sú mierne ostré, chrumkavé a elastické.