Ľahko solený melón - recepty pre gurmánov

Je ťažké vopred predpovedať, aký druh slaného melónu. Ružová dužina sa sotva môže líšiť v chuti z čerstvého melóna, a keď sa dostanete na bielu šupku, zrazu pocítite chuť slanej uhorky. A len jedna vec, ktorú viem určite - ten, kto niekedy ochutnal solený melón, na túto chuť nikdy nezabudne.

Zloženie: melón, cukor, soľ, kôpor, cesnak Záložka Čas: Leto, Jeseň

Zvyčajne „neúspešné“ melóny sa nalievajú. Príliš malá, nezrelá alebo bez chuti. Ja naozaj nechcem jesť také melóny a pravdepodobne ste už urobili marshmallow. Zostáva robiť to, čo ste nikdy predtým neurobili, a to solený melón.

Obsah

  • 1Ľahko solený melón, čerstvý
  • \ t
  • 2Ľahko solený melón s korením

Čerstvý slaný melón

\ t

Umyte vodný melón, nakrájajte na plátky a potom do niekoľkých kusov, aby sa vytvorili trojuholníky. V tejto forme je vhodnejšie zabaliť ich do pohárov a potom ich zjesť.

Teraz si vyberte kontajner, v ktorom môžete soľ melónov. Pre zimné skladovanie je lepšie fľaše, ale ak chcete vyskúšať solený melón teraz, potom panvica alebo vedro bude robiť.

Umiestnite plátky melónu do nádoby. Snažte sa ich rozdrviť, a nie produkovať šťavu.

Varte vodu oddelene v panvici a pridajte vriacu vodu k vodnému melónu úplnekryté melóny.

Nádobu zakryte vekom a nechajte ju vychladnúť.

Odvzdušnite vriacu vodu z plechovky späť na panvicu a teraz môžete pripraviť soľanku.

Pre každý liter vody:

  • 1 polievková lyžica.l.soli
  • 3 s.l.cukry
  • Namiesto octu odoberte jeden aspirín do prášku.

Vyvarte soľanku, nalejte ju do pohárov a zatvorte vekom.Ľahko solený melón pripravený podľa tohto receptu bude uskladnený najmenej 8 mesiacov.

Jemne solený melón s korením

Sladká a kyslá chuť tohto melóna je dosť príjemná, ale ide skôr o slabo osolené občerstvenie ako dezert.

Rezané melón, ako v predchádzajúcom recepte.Ak sú vodné melóny malé a máte vhodnú nádobu, môžete ju úplne osoliť.V tomto prípade urobte niekoľko vpichov do melóna dlhou ihlou.

Pripraví sa soľanka:

  • 1 l.voda;
  • ​​
  • 100 gr.soľ;
  • 3 strúčiky cesnaku;
  • Kôstkové stonky a kvetenstvo.

Kôš a cesnak sa umiestni na dno panvice a zriedi sa vodou.

Naplňte vodný melón týmto nálevom a prepravte nádobu na chladné miesto.Ak chcete zabrániť tomu, aby sa melón objavil, musíte ho stlačiť plochou doskou alebo dreveným kruhom a potlačiť zhora.

Po týždni začne soľanka mierne kvasiť a na okrajoch sa tvorí forma.To je normálne.Pleseň by sa malo pravidelne umývať a samotný melón bude pripravený v priebehu ďalšieho týždňa.Ak ste solené celý melón, potom to trvá mesiac, soľ, ako by mal.

Pozrite si video o tom, ako vyrábať slane solený melónrýchle a chutné: