Ľahko solený jeseter - kráľovský predjedlo

Ľahko solený jeseter sa považuje za pochúťku a v obchodoch sa spravidla ceny mierneho soleného alebo údeného jesetera nachádzajú mimo váhy.Áno, čerstvý, alebo mrazený jeseter tiež nie je lacný, ale keď ste si sami solili ryby, budete si istí, že ste si ho nevešli, pretože to začalo mierne cítiť.

Zloženie: jeseter, soľ Čas na záložku: Celý rok

Ak je to možné, pre samo morenie vyberte chladený jeseter, nezmrazený.Dbajte na jeho vzhľad a vôňu.Ryby by mali cítiť ako ryby, bez známok zhnitého mäsa alebo octu.Problémy zo zmrazených rýb nebudú, a to najhoršie, čo sa môže stať - v slanom stave, bude zlé udržať tvar.Ak však údený solený jeseter je údený alebo uschnutý, tieto chyby nebudú viditeľné.

Umyte jesetera a pripravte sa na porciovanie.Jednotlivci 2-3 kg sa dostanú do našich obchodov, čo je ideálna váha pre tento druh rýb.

Orezať hlavu, plutvy a chvost.V týchto častiach ryby obsahuje veľa mäsa a tuku, takže "Royal Ear" máte zaručené.Korenie otvorte brucho a odstráňte vnútro.

Na severe, v okrajoch jesetera, miestni obyvatelia extrahujú vizigi z jesetera.Sú sušené vo vetre, a potom sa používa na koláče, alebo varenie polievky.Wisig je spojivové chrupavkové vláknité tkanivo vnútri chrbtice jesetera.Pri rezaní rýb sú vizigi zahnuté ostrým nožom a vytiahnuté cez chvostovú časť.Vzhľad je vo forme škrabkypriesvitné biele črevo, to je to, čo potrebujete vyschnúť. Pri solení jesetera je hrebeň stále odstránený a takýto cenný pach je odhodený.

Odstráňte samotnú chrbticu a všetky kosti. Rybu nakrájajte na 4-5 kusov.

Posypte ich soľou vo vnútri a veľkoryso rošte. Nebojte sa prekročiť ryby. Stupeň salinity rýb závisí od množstva soli, ale od času solenia.

Preložte jesetera do hlbokej misy, opláchnite a znovu posypte soľou. Obal ryby s tanierom, a dať na vrchole útlaku. Misku vložte do chladničky na 24 hodín tak, aby bola dôkladne nasýtená soľou.

Rybu vyberte z chladničky a opláchnite ju v studenej vode. Položte na mriežku tak, aby bolo sklo a suché. Ľahko solený jeseter je pripravený a teraz ho môžete rozrezať na sendviče, alebo ho poslať dymovej komore, aby ste dostali údeného jesetera.

Koniec koncov, solený jeseter nie je veľmi dobre skladovaný, pretože je príliš jemné a mastné. Aby sa zabránilo korózii rýb v chladničke, vložte ju do sklenenej nádoby a prikryte rastlinným olejom. Týmto spôsobom sa jeseter môže skladovať 3 týždne a počas tejto doby by sa mal jesť. Hoci s božskou chuťou, ktorá má jesetera, to nebude problém.

Ako variť solený jeseter, pozrite sa na video: