Ľahko solený baklažán: dva recepty na dokonalé solenie

Je ťažké preceňovať výhody baklažánu a nie je možné spočítať a uviesť všetky recepty, kde hlavnou zložkou je baklažán. Ľahko solené baklažány sú skvelý predjedlo, ktoré nie je ťažké pripraviť, ale chuť, ktorú ocenia všetci.

Zloženie: baklažány, greeny, slabo solená kapusta, ľahko osolená mrkva, soľ, \ t cesnak Čas do záložky: Leto, jeseň

Jeseň je časom zberu. V tejto dobe, zelenina dozrievajú, a môžete si vybrať pre každý vkus. Baklažán je kombinovaný s mnohými zeleniny, čo je veľmi pohodlné. Koniec koncov, týmto spôsobom, môžete urobiť niekoľko prázdne v rovnakom čase, a stráviť toľko času na to.

Obsah

  • 1Mäkké slané solené baklažány na zimu
  • \ t
  • 2Mierne solené baklažány

Mäkké slané solené baklažány na zimu

Tento recept si vyžaduje silné, nie zrelé baklažány strednej veľkosti. Veľké vyňaté z produkcie, pre iný spôsob solenia, ktorý bude o niečo nižší.

Najprv si musíte vybrať presne to, čo vám bude narastať baklažán. Najlahodnejšie baklažány sa získavajú plnením jemne solenou kapustou alebo mrkvou. Samozrejme, toto by mala byť hotová slaná kapusta alebo mrkva.

Potrebujeme tiež soľ a dlhé stonky kôpru.

Odrežte stonku v blízkosti baklažánu a urobte hlboký rez pozdĺž neho, len nie cez. Je tomalo by byť „vrecko“, ktoré potom naplníme plnkou.

Na začiatok je však potrebné variť baklažány. Teda horkosť pokožky zmizne a plody samé sa stávajú mäkšími, čo uľahčí plnenie.

Na oheň dajte panvicu so slanou vodou a hneď ako varí, opatrne nalejte baklažán do vriacej vody. Varte ich 3 - 5 minút, potom vypnite teplo, prikryte panvicu vekom a nechajte vychladnúť pod vlastnou silou.

Položte baklažán s ich „vreckami“ na rošt, aby mohla voda odtekať.

Pripravte si misku, v ktorej budete baklažán soliť. Môže to byť hlavne, alebo obyčajný plastový vedro (vyrobený z potravinárskeho plastu), nie plechovky.

Varené baklažány sú pomerne mäkké, takže si dajte čas a opatrne položte do každej kapsy hrsť slanej mrkvy alebo kapusty. A môžete si objednať, a to zase. Kravata prilepte stonky baklažánu, ak sa rozpadnú a uložia do vedra. Medzery môžu byť naplnené rovnakou kapustou alebo mrkvou pre väčšiu hustotu.

Ak je kapusta suchá, nedáva šťavu a baklažán môže kaziť. Len v prípade, zrieďte soľanku: na 1 liter vody - 100 gramov soli a naplňte soľankou baklažánu. Dajte na vrchol drevený kruh a položte jarmo. Skontrolujte, či nie je soľanka na vrchole. Ak tomu tak nie je, budete musieť rozpustiť viac soľanky.

Teraz môžete dať baklažán v chlade a za týždeň budú pripravené.

Ľahko nakladaný baklažán v zhone

TotoRecept na pikantné občerstvenie a nechcete čakať celý týždeň. Okrem toho máte stále veľký baklažán, alebo krivky, ktoré ste nepoužili v prvom recepte?

Umyte ich, odrežte stonky a nakrájajte ich na kocky. Nezrážajte, kocky by mali mať takú veľkosť, aby sa dali prepichnúť vidličkou, a aby sa nebrali lyžičkou.

Na urýchlenie procesu je potrebné variť baklažány. Nalejte vodu do hrnca, pridajte soľ a keď sa varí, vložte nakrájaný baklažán do vriacej vody.

Baklažán by sa mal variť po dobu 5-7 minút, potom sa zloží do cedníka a nechá sa odkvapkať.

Teraz potrebujeme (pre 1 kg baklažánu):

  • 1 hlava cesnaku;
  • Čerstvý kôpor alebo petržlen;
  • Šťava z 1 citrónu;
  • 3 polievkové lyžice. l nerafinovaný slnečnicový olej.

Umiestnite baklažán do hrnca.

Nakrájajte cesnak. Môžete sekať alebo trieť na strúhadlo, ako dávate prednosť.

Zmiešajte baklažány s cesnakom, zelenými a sezonte s citrónovou šťavou a rastlinným olejom. Opäť všetko dobre premiešajte, prikryte panvicu vekom a vložte ju do chladničky na 3-4 hodiny.

Budete príjemne prekvapení, ako chutné a voňavé solené baklažány s cesnakom. Toto je jedlo, ktoré sa nenudí, aj keď je to každý deň.

Ako variť solený baklažán s cesnakom, pozrite sa na video: