Ľahko solené zelené paradajky - jednoduchý a veľmi chutný predjedlo na celý rok

Niekedy sa záhradníci stretávajú s problémom, keď včera začnú sušiť paradajkové kríky, zelené a pokryté ovocím. Zelené paradajky sú sprchované, a to je smutný pohľad. Ale je to smutné, len ak neviete, čo robiť so zelenými paradajkami.

Zložky: zelené paradajky, listy hrozna, listy chrenu, paprika, korenie, cukor, soľ, kôpor, cesnak Čas na záložku: Leto, Jeseň

Ľahko solené paradajky sú veľkým predjedlom av žiadnom prípade nie sú horšie ako slabo uhorené uhorky.

Odborníci hovoria, že je lepšie soli tých paradajok, v ktorých sa už objavili semená, ale odporučil by som posúdiť paradajky, nie podľa veľkosti, ale podľa stupňa zrelosti. Mierne žltkasté, ale ešte nie zrelé, by mali byť odložené a solené oddelene.

Rajčiaky rýchlo nasolíme a teraz zime na zimu.

Obsah

  • 1Režim chladenia, pre zimné skladovanie
  • 2Rýchle varenie s horúcou metódou

Režim chladenia, pre zimné skladovanie

Tu je lepšie použiť žlté, nie zrelé paradajky, odhalia chuť čo najviac a budete veľmi ľutovať, že ste to predtým neurobili.

Umyte paradajky a pripravte tieto zložky:

  • Soľ;
  • Cukor;
  • Hrach;
  • Cesnak;
  • Listy hrozna, chrenu, feniklových stoniek.

Na dno trojlitrovej nádoby dajte kôpru a chrenové listy.

Umiestnite paradajky do pohára, pridajte papriky, nakrájané strúčiky cesnaku a horné listy hrozna. Uvaríme uhorku samostatne.

Zrieďte soľ a cukor vo vode v pomere:

  • 1 liter vody;
  • 3 polievkové lyžice. l. soľ;
  • 1 polievková lyžica. l. cukor.

Vyplňte paradajky studeným nálevom tak, aby boli úplne zakryté. To je dôležitý bod, preto, neupchávajte banku na vrchol.

Nádobu zakryte vekom a na tri dni ju položte na teplé miesto. Po tomto čase môžete otvoriť a vyskúšať to, čo sa stalo, a zvyšok opäť zavrieť vekom a poslať ho do studeného pivnice alebo chladničky.

Metóda rýchleho varenia za tepla

Ak sú rajčiaky veľmi malé a úplne zelené, je lepšie použiť tento konkrétny recept.

Soľ a cukor v rovnakom pomere ako v predchádzajúcom recepte. Používajú sa aj hroznové listy, chren a kôpor. Bulharská paprika a paprika budú perfektným doplnkom čerstvých paradajok.

Samotné solenie by sa malo vykonávať v hrnci alebo vedre.

Na dno hrnca položte hroznové a chrenové listy.

Roztrúsené s paradajkami, cesnakom, šúpanou a nakrájanou paprikou a vrchnou vrstvou pokrytia paradajkami s listami hrozna.

Pripravte uhorku. Vo veľkej nádobe priveďte vodu do varu a rozpustite v nej soľ, cukor a papriku.

Naplňte paradajky horúcim nálevom až na vrchol a prikryte vekom.

MaléParadajky a papriky budú pripravené hneď, ako bude uhorka ochladzovať. Veľké by mali byť prenesené do fľaše a zalejeme rovnakou soľankou, aby sa pohodlnejšie skladovali.

Je možné urýchliť proces solenia, ak okamžite rozstriháte veľké paradajky na kúsky. V tomto prípade dostanete hotové občerstvenie, ktoré sa nikdy nenudí.

Pozrite si video o tom, ako vyrábať chutné nakladané paradajky: