Ľahko solené uhorky v pohári - originálny a jednoduchý recept na zimu.

Tento recept na solenie uhoriek na zimu je pomerne jednoduchý, nepotrebuje osobitné výdavky, ale má svoje vlastné pôvodné prvky. Majster varenie a hostia požiadajú o recept na vaše ľahko-solené chrumkavé uhorky. Keď budete jesť, zdá sa, že boli priniesli zo záhrady a trochu nasolené.

Zloženie: bobkový list, listy čiernych ríbezlí, uhorky, soľ, chren, čierne korenie, cesnak

Ako variť chrumkavé solené uhorky na zimu:

Foto: Ľahko nakladané uhorky v plechovke

Vyberte si aj uhorky rovnakej veľkosti

.

V spodnej časti nádoby umiestnime koreniny: bobkový list, listy čierneho ríbezla, chren, cesnak, hrášok. Ak je to možné, používajte všetky uvedené koreniny, pretože spolu poskytnú špeciálnu, jedinečnú chuť na solenie.

Uhorky pevne usadené v bankách. Naplňte ich studenou soľankou (v 1 litri vody 2,5 lyžice soli). Odstraňujeme na tmavom mieste 4 - 5 dní, namočené v slanom náleve.

Po - sa soľanka zlúčila. Uhorky jemne opláchnite 2 - 3 krát čistou vodou. Zabezpečujeme, aby všetky koreniny ostali v banke.

Umyte čisté uhorky studenou tečúcou vodou a vyhrňte plechovky.

Ľahko solené uhorky sa skladujú dlhú dobu na tmavom a chladnom mieste. Chrumkavé uhorky budú dobré v každom ročnom období so zemiakmi (kaša, smažená alebo celá a horúca) a v lahodných šalátoch.