Ľahko solené uhorky, chrumkavé, krok za krokom recept v studenej vode

Ako urobiť solené uhorky chutné, rýchlo a v studenej vode. Koniec koncov, v lete je to tak horúce, a opäť zase na sporáku, oh, ako by to nebolo žiaduce.

Ukazuje sa, že solenie slaných uhoriek studenou cestou je veľmi príjemnou činnosťou.

Zloženie: voda, koreň chrenu, žerucha, bobkový list, čerešňové listy ; 12], listy ríbezlí, listy chrenu, uhorky, soľ, kôpor, čierne korenie. hrášok Čas do záložky: Leto

Príprava sa začína tým, že pripravíme požadovanú veľkosť nádoby. Recept bude uvedený na 1-litrovej nádobe, a preto môžete ľahko vypočítať počet výrobkov, ktoré potrebujete pre akúkoľvek nádobu, ktorá vám vyhovuje.

A tak recept na solené uhorky so studenou vodou:

umyte si uhorky opatrne, odrezať tipy (nemôžete znížiť, najmä ak ste v zhone) a dať ju do pohárov. Nalejte 1 polievkovú lyžicu soli (so šmýkačkou) priamo do nádoby, dajte korenie na vrch a nalejte len studenú vodu z vodovodu. Na vrchole umiestnime polovicu čierneho alebo ražného chleba. Zatvorte veko alebo kryt gázou alebo handričkou. Dávam prednosť uzavretiu veka, takže uhorky, podľa môjho názoru, sú preosiate rýchlejšie.

Nasaďte nádobu do hlbokej misy alebo hrnca a nechajte deň na pomerne teplom mieste. Koniec koncov, v lete sú tu všetky miesta teplé. Stručne povedané, jednoducho nedávajte do chladničky. Potrebujeme také preventívne opatrenia, pretože keď sme v našomsolené uhorky začnú proces kvasenia, potom náš studený nálev začne vytekať, a tak to nebude bežať ďaleko. )))

A ešte jedna vec, ak máte vodu v kanvici, ktorá sa ešte nevychladla po pití čaju, môžete ju použiť na „studenú“ soľanku. Taký malý trik vám umožní skrátiť čas solenia.

Po jednom dni sa môžu ochutnať slane slané instantné uhorky a solenie za studena. Čím dlhšie zostávajú v banke, tým silnejšie sa stávajú.

S cieľom urobiť domáce nakladané uhorky chutné a chrumkavé v 1-litrovej nádobe na uhorky, musíte uviesť:

strúčiky cesnaku 1-2;

kôpor - jedno malé kvetenstvo so semenami (gram 5);

chrenu - 30 gramov alebo jeden stredne veľký list;

čierne korenie - 5 kusov;

bobkový list - 2 kusy;

čerešňové listy - 2 ks;

listy čiernych ríbezlí - 2 ks;

soľ - 1 polievková lyžica (so šmykľavkou);

voda - koľko sa hodí.

Ak nemáte listy čerešne a ríbezlí - nezáleží na tom, môžete bez nich robiť. Všetko, bon appetit!