Ľahko solené tresky - portugalský recept na solenie rýb

Treska je cenná komerčná ryba a najčastejšie si môžete kúpiť filé z tresky v obchodoch. Treska sa používa hlavne na vyprážanie, ale môže sa soliť rovnako ako každá iná morská ryba. Treska je dosť mastná ryba, a v tomto môže konkurovať sleďom. Na rozdiel od sleďa má treska jemnejšie mäso a ušľachtilú chuť.

Zloženie: rastlinný olej, soľ, korenie, treska Čas na záložku: Celý rok

V Portugalsku je solená treska pomerne obľúbeným pokrmom a pripravuje sa podľa takéhoto jednoduchého receptu. Ak chcete urobiť solené tresky, budete potrebovať:

  • 0,5 kg tresky;
  • 2 polievkové lyžice. l. hrubá soľ;
  • 1 lyžička. sušený kôpor;
  • 50 ml rastlinného oleja;
  • Iné korenia sú nepovinné.

Rybu rozmrazte a nakrájajte na kúsky.

Zmiešajte soľ so suchým kôprom a každý kúsok v tejto zmesi.

Dajte ryby vo vrstvách do pohára a na každú vrstvu nalejte trochu rastlinného oleja.

Rybu zľahka zľahčite, nádobu prikryte vekom a chladte 12 hodín.

Treska solená rýchlo, a po 12 hodinách môžete vytiahnuť ryby z nádoby, triasť soľ, a urobiť si sendvič s najjemnejšie ľahko solené tresky.

Pozrite si video o tom, ako urobiť slabo solenú tresku doma: