Ľahko solené sockeye - dva spôsoby chutného solenia

Z celej rodiny lososov má sockeye osobitné miesto na stránkach kuchárskych kníh. Mäso má mierny obsah tuku, je hrubšie ako losos, ale nie rovnaké ako losos alebo pstruh. Nerka sa vyznačuje mäsovou farbou, ktorá má jasne červenú prirodzenú farbu. Predkrm vyrobený zo soleného lososa bude vždy vyzerať skvele. A tak, že chuť nesklame, je lepšie soľ lososa.

Zloženie: citrón, losos, rastlinný olej, cukor, soľ (12 ) Čas na záložku: Celý rok

Nejde len o sporenie peňazí. Losos sibírsky je predátor a živí sa hlavne krabmi, krevetami a malými kôrovcami. V skutočnosti maľujú mäso červeného lososa v červenej farbe a dávajú mu jedinečnú chuť. Solenie v továrni, alebo na lodi je štandardné, a niekedy, na tento účel, používa veľa korenia, ktoré zabíjajú chuť. Mäso sockeye sa stáva bežným, ako každá iná ryba.

Varenie soleného lososa je jednoduché. Pre ňu, rovnaké recepty sú vhodné ako pre iné druhy lososov rodiny, len s jednou výhradou: pokúsiť sa použiť ako málo korenia, ako je to možné, ak vaše jedlo nevyžaduje niečo zvláštne.

Keď si kúpite hlboko zmrazené čučoriedky, nemôžete sa báť parazitov, už sú všetci zamrznutí. Len počkajte, kým sa ryby neroztopia na vlastnú päsť, a neveďte proces.

Ak je biely rybár úplne rozmrazený, vyčistite váhy, odstráňte chvost, hlavu a plutvy. Nakrájajte ryby na filety. Ak steobjavený kaviár, alebo mliečny, môžu byť tiež nakladané súčasne s filé. Rýchlosť varenia soleného lososa závisí od spôsobu, ktorý si zvolíte na varenie.

Obsah

  • 1Solenie lososa obyčajného v slanom náleve
  • \ t
  • 2Suchý, rýchly spôsob varenia soleného lososa

Solenie lososa v slanom náleve

\ t

Ak nemáte kam sa ponáhľať a máte na sklade jeden alebo dva dni, použite tento spôsob varenia soleného lososa.

  • 2 kg filé z ponožky;
  • 1 liter vody;
  • 150 g. soľ;
  • 50 gramov cukru;
  • 1 citrón (šťava)
  • 100 g. rastlinný olej;
  • Korenie - nepovinné.

Preložte filet z lososa do hlbokej misy alebo sudoku.

Zahrejte vodu a rozpustite v nej soľ a cukor. Do nálevu pridajte čerstvo vylisovanú citrónovú šťavu a ryžu prikryte týmto nálevom.

Zatlačte rybu doštičkou tak, aby bola úplne ponorená do soľanky a nádobu na ryby vložte do chladničky na 12 hodín.

Vypusťte soľanku, preneste losos do inej misky a prikryte rastlinným olejom. Dobre premiešajte a znova zasielajte čučoriedky v chladničke po dobu 12 hodín.

Po tomto čase je solený losos pripravený. Ak ste ho nespotrebovali naraz, v rastlinnom oleji môže prežiť aspoň týždeň, bez toho, aby bola dotknutá chuť.

Suchý, rýchly spôsob varenia soleného lososa

Nakrájajte čučoriedky na vhodné kúsky.

Zmiešajte soľ s cukrom v pomere

.
  • Na 3 polievkové lyžice. soľ - 1 polievková lyžica. l. cukor.

KaždýKus nakrájajte na kúsok filé v zmesi soli a cukru a vložte do misky. Je mimoriadne nežiaduce používať kovové nádoby na solenie, a ak nie je nič podobné po ruke, vložte do panvice plastový sáčok a dajte ryby priamo do nádoby.

Pošlite tam aj zvyšky soli a cukru a nebojte sa, že ryby budú príliš slané. Stupeň zasolenia závisí len od času solenia.

Na vrch ryby umiestnite prevrátenú platňu a nastavte tlak na vrchole. Táto funkcia zvyčajne vykonáva trojlitrovú fľašu s vodou. Nechajte ryby vychladnúť 4 hodiny pri izbovej teplote.

Tento čas je dostatočný na to, aby bol ponožky tak slaný. Soľ vytrepte a kúsky filé opláchnite v tečúcej vode. Nenamáčajte ani neponárajte, ale jednoducho opláchnite vodou.

Vypustite filet sockeye uterákom, zabalte kúsky rýb do lepiacej fólie a vložte ich do chladničky aspoň hodinu.

Teraz je solený losos naozaj pripravený.

Pozrite si video o tom, ako urobiť solený losos: