Ľahko solené peled: dve jednoduché metódy solenia

Pelyad žije v riekach a jazerách v celom Rusku, je to však dosť hodnotná ryba. Peled sa živí riečnym planktónom a malými kôrovcami, vďaka čomu je rybie mäso veľmi jemné a tučné. Niektorí dávajú prednosť jesť surové surové, ale môže vážne ovplyvniť žalúdok. Ale mierne solené peled je už bezpečná pochúťka, a môžete si to ľahko vo vlastnej kuchyni.

Zloženie: peled, korenie, cukor, soľ Čas na záložku: Celý rok

Existuje niekoľko druhov peledov. Existujú jedinci s dĺžkou 50 cm a hmotnosťou asi 5 kg a sú tu trpasličie skaly, nie väčšie ako sleď. V závislosti od veľkosti rýb a vašej chuti si môžete vybrať spôsob solenia, ktorý sa vám páči viac.

Peled nemôže byť solený v kovovej nádobe. Rybí olej v kontakte s kovom je oxidovaný a impregnuje mäso rýb nepríjemnou chuťou železa.

Obsah

  • 1Suchý veľvyslanec Peled
  • 2Ľahko solené pelie v slanom náleve

Suchý veľvyslanec Peled

Umyte ryby. Ak je ryba veľká, odrežte hlavu, chvost a odstráňte droby. Rybu nakrájajte na niekoľko kusov a pripravte zmes na solenie:

Pre 2 kg bravčového mäsa:

  • 200 gramov hrubej soli;
  • 50 gramov cukru;
  • Zmes korenených byliniek.

Zmiešajte soľ, cukor a korenie. Umiestnite hrsť soli na dno nádrže.

Každý kúsok rýb sa navinie do vytvrdzovacej zmesi adať ryby v nádrži, podkopávať ryby pozdĺž cesty.

Nalejte zvyšok soli na ryby, zakryte nádobu potravinovým filmom a chladte 24 hodín.

Po dni umyte ryby vo vode, aby ste si opláchli soľ, osušte ich uterákmi a môžete ju konzumovať namiesto sleďa.

Ľahko solené pelety v slanom náleve

\ t

Malé ryby nemôžu črevá a nakladať rovnaké ako šproty. Odstraňovanie malých rýb v prípade, že potrebujete urýchliť veľvyslanca.

Umyte ryby, vložte ich do plastového vedra a pripravte soľanku.

Na 1 kg bravčového mäsa:

  • 1,5 litra vody;
  • 200 g soli;
  • 50 g. cukor;
  • Korenie.

Varte vodu, nalejte do nej soľ, cukor a korenie. Varí sa za miešania, až kým sa soľ úplne nerozpustí.

Vyberte soľanku z pece a nechajte ju vychladnúť na teplotu miestnosti.

Naplňte rybu soľankou, zakryte nádobu vekom a vložte ju do chladničky na jeden deň.

Nakrájajte uhorku, nakrájajte cibuľu na krúžky a nalejte na ňu ryby. Nalejte na neho trochu rastlinného oleja a slabo solená peled je pripravená.

Na urýchlenie solenia sa niekedy používa ocot. V prípade kohútika sa to neodporúča. Ryby stratia svoju jemnú, krevetovú chuť a budú sa podobať jednoduchému sleďu.

Pozrite si video o tom, ako nakladať doma: