Ľahko solené nelma - jednoduchý recept na jemné solenie

Nelma zaobchádzať s cennými komerčnými odrodami rýb a nie je márna. Nelma mäso je nasýtené tukmi, aminokyselinami a napriek tomu je považované za diétne a nízkokalorické. Solené nelma, recept, ktorý budete čítať nižšie, možno jesť aspoň každý deň, bez toho, aby bola dotknutá postava.

Zloženie: cibuľa, nelma, rastlinný olej, soľ Čas na začiatok: Celý rok

Nelma je pomerne veľká ryba a vzorky majú hmotnosť 40 kg. Samozrejme, toto sú už obri a v našich predajniach je priemerná veľkosť nelma 2 kg. Sú to mladí jedinci a ich mäso pri solení je veľmi jemné.

Umyte ryby, odrežte hlavu a chvost. Váhy nie je potrebné čistiť, rovnako ako odstraňovať pokožku.

Urobiť rez pozdĺž hrebeňa a znížiť jatočné telo na dve. Odstráňte hrebeň a veľké kosti. Nakrájajte jatočné telo na vhodné kúsky.

Na dno misky nalejte hrsť hrubej soli a vložte ryby, zmiešané so soľou.

Soľ je lepšie vziať veľké more. Lepšie čerpá vodu z mäsa a robí ju hustejšou a chutnejšou. Niektorí dávajú prednosť pridaniu korenia hneď, a nelma im vyhovuje:

  • čierne a biele mleté ​​korenie;
  • bobkový list;
  • Karafiát.

Všetky tieto korenia možno pridať neskôr. Na začiatok skúste len soľ.

Zakryte rybu obráteným tanierom na vrchu, položte jarmo na tanier a dajte misku do chladničky.

Na rozdiel od ostatnýchlosos, nelma solené veľmi rýchlo. Doslova za 4 hodiny už môže byť odobratá z chladničky.

Opláchnite každý kus vo vode a položte ho na handričku alebo papierový uterák tak, aby ryby zaschli.

Môžete ju už jesť, ale ak chcete zlepšiť chuť, budete musieť pracovať o niečo viac.

Ošúpajte veľkú cibuľu a nakrájajte na krúžky. Kropiace krúžky posypte soľou a trochu premiešajte. Miešajte kúsky nelmy s cibuľou, dajte ich do pohára a prikryte rastlinným olejom.

Dajte nádobu na ryby do chladničky na ďalšie 2 hodiny, a teraz sa mierne solené nelma stane skutočným kulinárskym majstrovským dielom.

Ľahko solené nelma je skvelý doplnok k vareným zemiakom, alebo len urobiť si sendvič. Jedná sa o nádherné občerstvenie, jemné, s miernym obsahom tuku, a to neleží v chladničke na dlhú dobu.

Pokúste sa variť mierne nasolené zo severných rýb, podľa video receptu šéfkuchára: