Ľahko solené hríby - jednoduchý a rýchly recept

Huby hlivy sú skôr tuhé huby a nemôžu sa používať v bežných hubových jedlách. Keď sa vyprážajú, stanú sa tvrdými a trochu "gumovými". Ale ak sú marinované alebo nakladané, budú jednoducho dokonalé. Ako variť solené hlivy, budeme hovoriť.

Zloženie: hríbiky, soľ, korenie Čas na záložku: Celý rok

Huby hlivy nie sú huby a pestujú sa po celý rok, a to ako amatérski záhradníci, tak veľké farmy. Preto nie je potrebné na zimu zberať slabo osolené huby. Hoci hlivy ustricovité v soľanke možno skladovať veľmi dlhú dobu a možno ich nazvať zimným zberom.

Huby hlivy rastú v hustých klastroch a hlavným problémom je čistenie húb z kôry a tuhých nôh. Pre solenie je lepšie nepoužívať príliš tesné nohy. Oni naozaj nemajú soľ a bude ťažké. Je to, že ste rez veľké hlivy ustricovej spolu.

Varíme vodu v rendlíku a hríby varíme 5-10 minút v slane osolenej vode. Vypusťte vodu cez cedník, opláchnite huby a nechajte ich odtiecť.

Nasaďte huby do čistých pohárov, a to až na vrchol niekoľkých centimetrov, toto je miesto pre soľanku. Je nevyhnutné, aby huby úplne zakryl.

  • A teraz pripravte soľanku
  • .
  • Do 1 litra vody:
  • 3 polievkové lyžice soli;
  • 1 lyžička. cukor;
  • Korenie.

Ako korenie používajte ten istý bobkový list, korenie, klinčeky, cesnak a všetko, čo vyzvyčajne sa používa na varenie marináda, na huby.

Zmiešajte všetky ingrediencie v hrnci a ohrievajte, kým sa soľ úplne nerozpustí. Na chuť korenia odhalil, je potrebné, aby soľanka do varu a okamžite vypnúť.

Nechajte soľanku vychladnúť na teplotu miestnosti a teraz ju môžete naliať do pohárov. Vezmite čistú lyžicu a mierne premiešajte huby so soľankou tak, aby huby, v ktorých sa voda po varení dobre premieša so soľankou.

Uzavrite plechovky s plastovými krytmi a vložte ich do chladničky na jeden deň. Po 24 hodinách sú pripravené slabo osolené hríby a môžu byť podávané na stole, ochutené rastlinným olejom a bylinkami.

Ľahko solené hríby na zimu, ako variť a uchovávať, pozrite sa na video: