Ľahko solené hamsa - dve chutné recepty na domáce solenie

Hamsa sa inak nazýva európska sardela.Táto malá morská ryba má jemné mäso a vyšší obsah tuku ako jej príbuzní.Ľahko solené hamsa je pridaná do šalátov, dať na pizzu, a to je lepšie, ak je ľahko solené hamsa domáce solené.

Zloženie: cukor, soľ, korenie, khamsa ) Čas záložiek: Celý rok

Faktom je, že ak sa hamsa vznáša dlho v slanom náleve, dostane nepríjemnú kovovú pachuť.To je spôsobené oxidáciou rybieho oleja, a to nebude prínosom.Hamsa by sa mala podľa potreby soliť v malých porciách, pretože to nie je ťažké a existuje niekoľko druhov solenia s rôznymi časmi pripravenosti na ryby.

Obsah

  • 1Ľahko solená khamsa z korenených solených
  • 2Ľahko solená hamsa z rýchlo soleného

Ľahko nasolený korenený nálev Khamsa

  • 1 kg Hamsa;
  • 200 g soli;
  • 1 liter vody;
  • bobkový list;
  • korenie;
  • karafiát.

Rozmrazte ryby a preložte ich do hlbokej plastovej nádoby.Je lepšie nepoužívať kovové panvice, všetko z toho istého dôvodu oxidácie tuku.

Vodu varíme v hrnci a rozpustíme v nej soľ.Do soľanky pridajte korenie, klinčeky a bobkové listy a prikryte nádobu vekom tak, aby sa korenie naplnilo do horúceho nálevu.

Keď sa soľanka ochladí na izbovú teplotu, naplňte ju rybou a umiestnite platňu na vrch tak, aby sa ryby neplávali.

Nádobu hamsa vložte na chladnom mieste najmenej 10 hodín. Potom môže byť kyslá uhorka vypustená a vyskúšať solené ryby.

Ľahko solená hamsa s rýchlym solením

Ak nie je 12 hodín na solenie rýb, môžete použiť rýchlu metódu, vďaka ktorej sa hamsa po 2 hodinách solí. O niečo viac času na prípravu, ale stojí za to.

Na 1 kg čerstvej mrazenej hamsa treba:

  • 250 gramov soli;
  • 1 polievková lyžica. l. cukor;
  • 1 citrón (šťava).

Aby sa hamsa rýchlo solila, musí sa vyčistiť. Opláchnite rybu v studenej vode, odtrhnite hlavu a okamžite vytiahnite vnútro, bez toho, aby ste brúsili brucho. Ak sa vám to podarí, potom to zaberie nie viac ako 15 minút na vyčistenie kilogramu Hamsy.

Preložte ryby do plastového vrecka, nalejte soľ, cukor a citrónovú šťavu. Zaveste vrecko a dobre premiešajte. Nechajte vrecko s Hamsa pri izbovej teplote 1 hodinu a potom ho preneste na ďalšiu hodinu do chladničky.

Pred použitím by sa hamsa mala umyť a používať tak, ako chcete.

Ak ste nespotrebovali naraz všetku Hamsu, vložte ju do sklenenej nádoby a nalejte ju rastlinným olejom. V nádobe s rastlinným olejom možno ľahko zasolenú hamsu skladovať až 30 dní.

Pozri najchutnejší recept na to, ako urobiť solené hamsa: