Ľahko solené červené ryby doma - jednoduchý recept na každý deň

Čerstvé červené ryby sa predávajú chladené alebo mrazené a takéto ryby sú oveľa lacnejšie ako solené ryby. Čo je dôvodom takéhoto rozdielu, nebudeme rozumieť, ale využijeme túto príležitosť a pripravíme vynikajúci predjedlo - slabo solené červené ryby.

Zloženie: červená ryba, citrón, soľ, korenie Čas do zálohy: Celý rok

Čím väčšie ryby, tým väčšie a chutnejšie filety budú. Vyberte si stredne tučnú rybu, ako napr. Príliš mastné ryby budú dlho solené a suchý bude trochu tvrdší, a to nie je pre každého.

Ak ste si kúpili mrazené ryby, počkajte, kým trochu nezhasne. Ale nie celkom, pretože je ľahšie znížiť v polozmrazenej forme.

Pažte sa ostrým nožom a odrežte hlavu ryby. Rezané plutvy a chvost s nožnicami, dať to všetko do vrecka a poslať ho do mrazničky. Tieto časti rýb dávajú úžasný zisk a ucho sa stane neporovnateľným.

Nôž s ostrým hrotom urobte rez pozdĺž chrbta a pohybujte ďalej, oddeľte filety od hrebeňa. Dostanete jeden filet a spriaznenú dušu s hrebeňom. Tiež pohybom nôž pozdĺž kostí, odstrániť hrebeň a druhý kus rýb. Samotný hrebeň môže byť poslaný do mrazničky spolu s hlavou a plutvami.

Pripraviť uhorku pre ryby:

  • Pre 2 kg čistého červeného rybieho filé:
  • 150 g soli;
  • 50 g. cukor;
  • 1 citrón;
  • korenie (klinčeky, korenie, bobkový list).

Nalejte1 liter vody do panvice, a okamžite naliať všetky zložky. Dajte hrniec na oheň tak, aby sa soľ a cukor rozpustili a korenie sa dusilo. Ochlaďte soľanku na laboratórnu teplotu a pridajte do nej citrónovú šťavu.

Rybie filé vložte do nádoby (najlepšie z plastu alebo skla) a nalejte soľanku tak, aby úplne pokrývala ryby. Na vrch položte tanier a zatlačte ho strmeňom.

Nádobu s červenými rybami položte na chladné miesto tak, aby bola chladná, nie mrazená, a ryby nechajte v soľnom roztoku aspoň 24 hodín.

Vyprázdnite soľanku a nechajte ju dôkladne vypustiť. Nepláchnite ryby! Červená ryba je dobrá, pretože má len toľko soli, koľko potrebuje.

Filety môžete okamžite nakrájať na tenké plátky a položiť ich na stôl a zvyšok uložiť do chladničky, zabalené do potravinového filmu. S týmto veľvyslancom a spôsobom skladovania budete mať v nasledujúcich dvoch týždňoch niečo na čo slúžiť.

Ako rýchlo soliť červené ryby, pozri video: