Ľahko osolená makrela alebo domáci sleď je chutný a jednoduchý recept.

Ľahko solené ryby tukových odrôd, najmä v zime, sú užitočné pre každého. Pomocou tohto receptu na domáce solené makrely, môžete nezávisle urobiť najchutnejšie ryby. Je jednoduché vykonávať varenie v slanom náleve sami, na to nebudete potrebovať žiadne špeciálne zručnosti a znalosti.

Zložky: klinček, horčica, nové korenie, bobkový list, cukor, \ t soľ

Príprava začína skutočnosťou, že musíte skladovať 2 kg mrazených alebo čerstvých rýb.

Soľná soľ pre makrely zahŕňa:

- voda - 1 liter;

- soľ - 5 polievkových lyžíc;

- cukor - 3 polievkové lyžice;

- vavrínový list - 6 kusov;

- horčica suchá - 1 lyžička;

- voňavé čierne korenie (hrášok) - 1 vec;

- karafiát - 1 vec.

Ako urobiť solené makrely doma.

Ryby dôkladne očistite, odstráňte vnútro a čierny film, opláchnite.

Ďalším dôležitým krokom je príprava celého nálevu pre makrelu.

Je to veľmi ľahké. Nalejte vodu do hrnca, keď sa varí, hodiť všetky korenia, vypnúť po niekoľkých minútach a vychladnúť vekom.

Nalejte pikantnú soľanku do nádoby s celou vyčistenou rybou a nechajte ju soľať 3-5 dní na chladnom mieste.

Ak okamžite nebudete jesť slabo solené ryby, uložte si ich po čase potrebnom na solenie v chladničke.

Varené domáce solené makrely - \ tlahodné občerstvenie. Každý vie, že ryba je obzvlášť dobrá, ak ju podávate na stole s varenými zemiakmi.

Pomocou tohto jednoduchého domáceho receptu môžete tiež nakladať doma a čerstvý alebo mrazený sleď.

Pozri aj video: makrela suchá.