Ľahko nasolená pažítka - recept na lahodný cesnak na zimu.

Ponúkam recept - jemne solený cesnak so zubami - vynikajúcu prípravu pre milovníkov chutnej chuti tejto rastliny. Nezaujíma ma ani zub - iný aj pre deti. Našiel som pre seba absolútne nekomplikovaný a chutný domáci recept na cesnak na zimu. Zdieľam to so zvyškom hostesky.

Zložky: čerešňové listy, listy chrenu, listy čiernych ríbezlí, soľ, kôpor ], cesnak

Ako ľahko soľou cesnaku na zimu.

Cesnakové hlavy by sa mali rozdeliť na zuby a šupky by sa mali odstrániť z každého klinčeka.

Potom pripravíme soľanku, na ktorú potrebujeme teplú vodu - 1 liter a stolovú soľ - 80 gr.

Ďalej, v sklenenej nádobe na morenie musíte dať korenie: kôpor, chrenové listy, čierne ríbezle a čerešňové listy.

Potom môžete dať olúpaný cesnak do pohárov a potom ho vylejte soľankou tak, aby bol cesnak úplne zakrytý.

Banky s naším polotovarom by mali byť uzavreté gázou zloženou na polovicu, zviazané povrazom a nechať cesnak na solenie pri izbovej teplote (15 až 22 stupňov).

Náš solený cesnak bude pripravený do štyroch dní.

Ukladať takéto úlohy na chladnom mieste. Chutný konzervovaný cesnak môže byť pridaný do rôznych šalátov alebo podávaný ako nezávislé pikantné občerstvenie.