Kyslá kapusta s kmínom a mrkvou na zimu v Karelian

Kmín sa už dlho používa na fermentáciu zeleniny v kuchyniach rôznych krajín. Kyslá kapusta s rascou sa prejavuje ostrým, chutným a prekvapivo voňavým, ak poznáte niektoré tajomstvá prípravkov na varenie.

Zloženie: biela kapusta, mrkva, soľ, kmín Čas na znášanie: Leto, jeseň

Recept s postupnými fotografiami je jednoduchý a prístupný aj pre neskúsenú kulinársku umeleckú milenku. Vyskúšajte si to - a presvedčte sa sami, ako je v zime dobrá kyslá kapusta s rascou.

Bude sa vyžadovať, aby:

  • šúpaná kapusta (bez hlavy) - 3 kg;
  • mrkva - 200 gr;
  • hrubá soľ - 80 g;
  • Kmín - 2 polievkové lyžice.

Ako urobiť kyslú kapustu s rascou

\ t

V domácom mestskom prostredí je lepšie vykašľať kapustu v malých dávkach. Takže sochory sú ľahšie skladovateľné, vyzerajú lepšie ako dlhotrvajúce solenie. Pre kvas vezmite bielu kapustu bez poškodenia.

Doma, najlepšie zo všetkých, urobte kyslú kapustu v smaltovanom kontajneri bez odštiepenia na vnútornom povrchu. Suché a čisté dno hrnca alebo vedra je lemované celými listami kapusty.

Kapustové hlavy narezané na štvrtiny a narezané hlavy. Kapusta svojvoľne krájala: malá, veľká alebo stredná slama. Môžete použiť drvič kapusty alebo ostrý nôž. Na hrubom strúhadle nakrájajte mrkvu. Zelenina sa umiestni do miešacej nádoby.

Pridajte soľ a semená kmeňa. Kapusta rozstrapkané ruky až do šťavy.

Zeleninová zmes sa umiestni do hrnca a opatrne sa poduší.

Nad tým položili náklad vo forme trojlitrovej nádoby s vodou.

A prikryte uterákom.

Kyslá kapusta pri teplote nad 20 stupńov po dobu 3-5 dní. Dôležité je prepláchnuť kapsulu dvakrát denne vidličkou na výstup z plynových bublín. Potom sa kapusta prenesie do čistých plechoviek a uskladní v chladničke alebo na balkóne pri teplote 5-7 stupňov.

Kyslá kapusta s kmínom je vhodná na varenie kapustovej polievky ako náplne do koláčov a knedlíkov. Karelians robia šalát z takejto kapusty, pridávajú brusnice, cukor a slnečnicový olej. Bon appetit!