Kyslá kapusta na zimu (chutné a chrumkavé) - recept a varenie: ako variť a konzervovať kapustu na zimu

Kyslá kapusta je veľmi cenný a zdravý potravinársky výrobok.Po ukončení mliečnej fermentácie sa skladuje množstvo rôznych živín a vitamínov C, A a B. Šaláty, vedľajšie jedlá a iné kyslé kapustové riady zlepšujú črevnú mikroflóru a normalizujú trávenie.

Zloženie: kapusta, bobkový list, mrkva, soľ, hrášok z čierneho korenia Čas na záložku: Zima, jeseň

Jedlá z kyslej kapusty sú prítomné v takmer všetkých národných kuchyniach.Európy.Niet divu, že kyslá kapusta sa nazýva prírodný lekár.Okrem kyslej kapusty, aby na zimu a nakladaná kapusta.Ale to je považované za menej užitočné, pretože použitie octu v marináde.

Prípravky z kapusty na zimu sa vyrábajú z bielej kapusty zimných odrôd.Zber kapusty na zimu so správnou prípravou by mal byť udržiavaný 6-9 mesiacov.Preto je veľmi dôležitý správny recept a varenie.

V zásade je ľahké variť alebo nakladať kapustu na zimu.Dnes vydáme klasický recept na kyslú kapustu.A tak potrebujeme:

objem 10 litrov na morenie,

kapusta - 9 kg,

mrkva - 1 kg,

soľ(nie jodizované) - 170-200 g.

Vyčistíme kapustu z poškodených listov, umyjeme a jemne nakrájame.

Umyte si mrkva, očistite ich, znova ich umyte a utrite ich na strúhadle (na veľkom).

Požadované množstvo soli sa naleje do samostatného oddeleniamisa.

A teraz, ako nakladať kapustu na zimu:

Dajte 5-6 hŕstok drveného kapusta, časť mrkvy a soli do nádoby na kysnutie. Mix a päsť alebo drevené tolkushkoy (môžete použiť ten, ktorý sa používa na výrobu zemiakovej kaše) tamp dole, kým sa objaví šťava.

Opäť pridajte časť kapusty, mrkvy a soli a znova premiešajte a baranujte, kým sa neobjaví šťava.

Vyśśie uvedené postupy, pokiaí suroviny neskonćia.

Ak je to potrebné, čierne korenie, cibuľa, fenikel a semená rasce sa pridávajú do kapusty počas varenia, ale ak chcete variť kapustu na zimu podľa klasického receptu, potom môžeme urobiť bez uvedeného korenia.

Pokladanie a morenie kapusty sa dokončí, keď sa nad kapustou objaví vrstva šťavy, keď stlačíte kapustu.

Teraz na vrchole kapusty umiestnime špeciálny drevený kruh vhodnej veľkosti alebo len požadovanú veľkosť dosky alebo veka, a na vrchole položíme útlak (záťaž). To môže byť špeciálny čistý kameň alebo len veľká nádoba s vodou.

Dbáme na to, aby bola celá nakrájaná kapusta pokrytá kapustovou šťavou.

Medzi útlakom a stenou fermentačnej nádrže musíte nalepiť drevený valček alebo iný predmet, aby sa odvádzali plyny vznikajúce počas fermentácie.

Ak je kuchyňa teplá, kvasenie skončí za tri dni. Počas kvasenia bude dobré, ak môžete kapsulu vyleštiť 2 - 4 krát denne, až dosiahne dno nožom alebo ihlou. Uvoľňovanie plynov - urýchľuje fermentáciu. Ak tak neurobíte, potom kapustamôže dostať horkú pachuť.

Keďže čas kysnutia sa môže líšiť v závislosti od teploty miestnosti, v ktorej sa nachádza kyslá kapusta, odporúčame vám venovať pozornosť charakteristickým znakom, pomocou ktorých môžete určiť pripravenosť kapusty: soľanka sa rozjasní, zastaví sa vývoj plynu a zmizne pena.

Hlavným kritériom je samozrejme chuť.

Kyslá kapusta je pripravená - zakryjeme kyslú nádobu čistou handričkou a uložíme ju na chladnom mieste.

Ak chcete, môžete kyslú kapustu vložiť do trojlitrových pohárov, pridajte soľanku, zatvorte plastové veko a vložte ho do pivnice, chladničky alebo iného chladného miesta. Mnohí majia kyslú kapustu v bankách na balkónoch.

Zdravie pre vás a vaše rodiny!

Ľudia hovoria, že je lepšie raz vidieť, ako počuť alebo čítať stokrát. Preto odporúčame, aby ste videli, ako variť kyslú kapustu vo videu z EcoMistress

alebo z eda.mani-com.ru