Krvné salámy doma - jednoduchý recept na výrobu krvi z pečene.

Klobása pre skutočné gurmánov je sama o sebe pochúťkou. Ale ak pridáte pečeň a mäso do mletého mäsa, potom ani tí najnáročnejší jedáci sa nebudú môcť vzdialiť od stola bez toho, aby sa dokonca pokúšali o kus.

Zloženie: črevá, krv, muškát, mäso, pečeň, 12) sadlo, soľ, mleté ​​korenie

S cieľom urobiť vynikajúcu krv s pridaním bravčovej pečene a mäsa je najlepšie pripraviť len čerstvé mäso a pečeň.

Ako urobiť salámu z krvi.

Domáce krvinky budú oveľa chutnejšie, ak si vezmete bravčovú buničinu (2,5 dielu), tuk (0,5 dielu), pečeň (1 časť). Všetko nakrájame na malé kúsky, premiešame a zvážime.

Na každý kilogram pripraveného jedla nalejte 1 liter čerstvej bravčovej krvi.

Následne odvážte tento polotovar a pridajte soľ (28 g), mleté ​​čierne korenie (2 g) a prášok muškátového oriešku (2 g) na každý kilogram výrobku.

Mäsové mäso dôkladne premiešajte a naplňte pripravené črevá. Črevá môžu byť bravčové aj hovädzie.

Naplnené črevá priviažte kulinárskou niťou tak, aby klobása pripomínala klobásy.

Zaveste zväzky krvného obehu na priečku do domácej udiarne a dva dni ich držte nad dymom. Ak nemáte udiareň, potom jednoducho salámu osušte pod baldachýnom alebo ho umiestnite do chladničky.

Lahodné domáce salámy pred pitím si vyžadujú, aby sa uvarilivoda so soľou počas 15 alebo 20 minút. V tejto forme je už pripravený na použitie, ale ak stále smažíte domovú krvinku na panvici, potom je chuť klobásy taká, že si budete olizovať prsty.

Alternatívny recept vo videu: