Krásny zimný džem z mandarínových šupiek - jednoduchý recept na výrobu mandarínovej šupky - prírodný a voňavý.

V zime moja rodina konzumuje neuveriteľné množstvo citrusov. Väčšinou to sú mandarínky. Zvyčajne si ženy v domácnosti pripravujú džem z pomarančových šupiek. A rozhodol som sa, že mandarínové kôry nie sú horšie. Keď každý člen rodiny zjedol pár mandarínok, môžete bezpečne začať variť ochutený džem.

Zložky: kyselina citrónová, šupka mandarínky, cukor, šupka mandarínky

Podiel výrobkov pre zimné konzervy mandarínkových kožiek:

- kôry - 1 kg;

- cukor - 1,5 kg;

- voda (dekantovaná po blanšírovaní) - 2,5 šálky;

- čerstvo nastrúhaný mandarínový šup - 20-30 g. na 1 kg pripraveného džemu;

- kyselina citrónová (alebo citrónová šťava) - 2 -3 gramy na 1 kg džemu.

Ako urobiť chutný mandarínkový džem.

A tak, čerstvo chrumkavé kôry, na začiatok, naplňte vodou a nechajte sa namočiť 24 hodín. Počas dňa budete potrebovať niekoľkokrát (2-3) na zmenu vody v nich.

Potom by mali byť dostatočne nasiaknuté kôry rozrezané na pozdĺžne úzke pruhy.

Ďalej, pripravené kôry musia byť blanšírované po dobu 3-5 minút vo vriacej vode. Po blanšírovaní nevylievame vodu, ale jednoducho ju vyjadríme do akejkoľvek nádoby. Vodichka je pre nás užitočná, keď pripravíme sirup na džem.

Z vyjadreného vývaru a cukru vyrábame sirup.

Potom nalejte kožu s vriacim sirupom a varte predvar, kým nie je varený na strednom ohni.

Pár minút do pohotovostipridajte voňavé, čerstvé, nie nasiaknuté mandarínkové šupky a kyselinu citrónovú alebo citrónovú šťavu.

Zvyčajne používam túto domácu a krásnu zimnú marmeládu vyrobenú z mandarínkových šupiek, aby som vytvoril množstvo rôznych dezertov a experimentov, ktoré sa pridávajú do rôznych náplní a cesta na pečenie.