Krásne čierne ríbezle želé na zimu alebo ako urobiť želé doma.

Krásne želé z čiernych ríbezlí na zimu možno pripraviť podľa rôznych receptov. Teraz ponúkame, aby sme sa naučili, ako si doma vyrobiť želé, podrobiť bobule minimálnemu tepelnému spracovaniu.

Zloženie: voda, cukor, čierny ríbezľ Čas do záložiek: Leto

Skúsení ženy v domácnosti sa tešia tomuto receptu na jednoduchosť prípravy a nádherný konečný výsledok.

Čierne ríbezle

Ako vyrobiť želé z čiernych ríbezlí.

Vypočítajte zrelé bobule, dobre opláchnite, vysušte a nalejte do špeciálne pripravenej panvice.

Nalejte ríbezle vodou. Voda nepotrebuje viac ako 1 šálku (200 g) na kilogram ríbezlí.

Nastavený na varenie na pomalom ohni.

Pri teplote 70 ° C sa plody opatrne vyberú z tepla a rozomelú na site.

Opatrne pridajte cukor. Do 1 kg strúhaného ríbezle sa pridá 700 g cukru.

Opäť nastavte varenie. Pomaly priveďte do varu a inkubujte 10 minút.

Sladká hmota sa naleje do bánk. Uzatvorené plastovými krytmi alebo pokryté papierom a zviazané.

Skladovanie želé sa najlepšie vykonáva na chladnom a suchom mieste.

Želé z čiernych ríbezlí

Tu je jednoduchá technológia varenia s minimálnym tepelným spracovaním a krásny želé z čiernych ríbezlí bude váš verný asistent, ak omrznete celú zimu.