Krásne červené domáce jahodové želé. Ako si želé s vlastnými rukami s džúsom ríbezle a jablká.

Krásne prírodné jahodové želé môže byť vyrobené pridaním jahodovej kaše ríbezle alebo strúhanej nezrelé jablká, ktoré obsahujú veľké množstvo pektínu v kaše jahodovej alebo zemný mixér.

Zloženie: jahody, červené ríbezle, cukor, jablká Čas na záložku: Pružina, Leto

V tomto prípade sa jahodové želé bez toho, aby podľahli dlhodobému tepelnému spracovaniu, rýchlo stávajú hrubými, krásnymi a zachovávajú si žiarivo červenú farbu.

Ak chcete želé, ktoré potrebujete: jahodové pyré - 1 kg, jablko alebo ríbezľové pyré - 0,5 l, cukor - 1 kg. V prípade potreby si môžete vziať 0,25 litra zemiakovej kaše a ríbezlí a jabĺk. Teraz,

ako urobiť jahodové želé.

V špeciálnom pokrme musíte zmiešať jahodové pyré a ríbezle alebo jablkové pyré.

Priveďte do varu a varte 30 minút.

Foto. Jahodová želé

Pridajte cukor a nechajte ho prevariť na malom ohni ďalších 30 minút.

Počas tejto doby sa naše jahodové želé zredukovali na dosť hrubý stav. Ak na konci chcete získať ešte viac pevných želé, potom držať na ohni ďalších 15-20 minút. Dlhšie varenie nie je potrebné, pretože pri ďalšom varení želé zmení farbu.

Na hotové plechovky sa pripravia hotové želé .

Foto. Jahodová želé

To sú všetky podrobnosti o tom, ako si vyrobiť želé z jahôd vlastnými rukami doma. All - bon appetit.