Krásna mrkva a citrónová marmeláda - ako variť mrkvový džem na zimu.

Mrkvu a citrónovú marmeládu prekvapí aróma, chuť a jantárová farba. Recept na tento neobvyklý džem je pomerne jednoduchý. Preto, ak chcete variť nezvyčajné a originálne sladkosti vlastnými rukami, potom by ste mali variť.

Zloženie: vanilín, škorica, citrón, mrkva, cukor

Poďme do bodu, ako variť mrkvový džem na zimu.

Vezmite 1 kg pestrofarebnej mrkvy, ktorá ešte nemá hrubý stred. Koreňová zelenina je lepšie zvoliť rovnakú veľkosť, takže sa rovnomerne varí.

Mrkvu dajte do hrnca, kde sa varí voda. Varí sa 4 až 10 minút v závislosti od celkovej veľkosti mrkvy.

Nalejte horúcu mrkvu do ľadovej vody a pokožku veľmi rýchlo odstráňte.

Nakrájanú koreňovú zeleninu nakrájajte v rovnakých kruhoch, kockách alebo lalokoch a nalejte čerstvo prevarený cukrový sirup.

Vlastnosti sirupu na recept sú také, že je potrebné zmiešať 2 šálky cukru a 150 ml vriacej vody a potom priviesť hmotu do intenzívneho varu.

Mrkva v sirupe by mala trvať 12-13 hodín, ale bez varu.

Potom pridajte ďalších 0,5 kg cukru na panvicu s mrkvovou marmeládou a dajte ju do ohňa.

Je potrebné urobiť jam tak veľa času, aby sa mrkva stala priesvitnou. Na samom konci pridajte šťavu 1,5 citrónov alebo kyselinu citrónovú (2 g). Môžete pridať korenie podľa vlastnej chuti: škorica alebo vanilka.

Sladká chutná príprava na zimu je pripravená.Jam by mal byť ochladený v panvici a potom len rozotretý v malých nádobách so skrutkovacími uzávermi.

Neobvyklý mrkva marmeláda môže byť jeden s čajom, alebo si môžete piecť koláče s ním. Je vhodnejšie uložiť ho na tmavom mieste tak, aby krásne prázdne miesto zachovalo jasnú farbu.