Kórejské uhorky na zimu - so sójovou omáčkou a sezamom

Uhorka so sezamom a sójovou omáčkou - to je najkrajšia verzia kórejského šalátu z uhoriek. Ak ste ich nikdy neskúšali, určite by sa táto chyba mala opraviť. :)

Zložky: feferónky, sezam, uhorky, rastlinný olej, cukor, \ t sójová omáčka, soľ, ocot, cesnak Čas na záložku: Leto, Jeseň

S pomocou nasledujúceho receptu s krok za krokom fotografie, všetko bude určite pracovať pre vás! Kórejské uhorky so sójovou omáčkou a sezamom, uzavreté na zimu - to je skvelý predjedlo, a to ako pre slávnostné a pre denný stôl.

Ako variť kórejský šalát z uhoriek na zimu

Berieme 1,5 kilogramu uhoriek (nie príliš veľké a hrubé). Dôkladne umyte. Odrezať na oboch stranách "zadok" a nakrájame na plátky s hrúbkou, doslova 5 milimetrov a dĺžkou 2,5-3 centimetrov.

Do samostatnej nádoby pridáme plátky uhorky. Nalejte 1,5 lyžice soli.

Mieša sa a nechá sa asi 1 hodinu pri teplote miestnosti. Počas tejto doby je žiaduce niekoľkokrát zmiešať uhorkovú hmotu.

Dovtedy urobme ďalšie zložky. Fry na svetlo zlatohnedej 40 gramov sezamu. V tomto prípade nie je potrebné pridať olej na panvicu.

Nakrájajte tenké korenie na tenké krúžky.

Buďte opatrní s korením. Ak sa vám hotové jedlo zdá tiežpálenie, potom pred umiestnením obrobku do pohárov odstráňte niekoľko ďalších kúskov korenia.

Takže uhorky dali šťavu a ochabli. Vytiahnite ich rukami a posuňte ich do inej nádoby. Výsledná soľanka sa naleje.

Vyčistite 5 veľkých strúčikov cesnaku a stláčajte ho cez lis do uhoriek.

Pridajte k nim kolesá feferónky, 1 lyžice papriky, praženej sezamu, 2 lyžice cukru (s kopcom) cukru, 0,5 lyžičky kyseliny octovej 70% kyseliny a 3 polievkové lyžice sójovej omáčky.

Sójová omáčka by mala byť dobrej kvality, závisí od nej chuť kórejskej uhorky.

Teraz ohrievame 6 polievkových lyžíc rastlinného oleja na veľký oheň a okamžite ho nalejeme do uhoriek.

Všetko zamiešajte. Aróma zo sezamu, uhoriek a cesnaku - len magická! Delikátne kórejské uhorky sú pripravené jesť priamo v tejto forme.

S cieľom uzavrieť uhorky sezamom na zimu, je potrebné, obvyklým spôsobom pre vás, sterilizovať poháre a pripraviť v nich prípravu. Obal s viečkami a položený na sterilizáciu na panvici so studenou vodou.

Pre 0,5 litrové poháre to bude trvať 30 minút od chvíle, keď sa voda varí v hrnci.

Po sterilizácii obrobku vyklopte uzávery, otočte ich a prikryte teplou prikrývkou, až kým úplne nevychladne.

Kórejské uhorky sa skladujú so sezamom a sójovou omáčkou na chladnom mieste po celú zimu. Tri deklarované plechovky po 0,5 litra vychádzajú z deklarovaného množstva produktov a sú stále ponechané na rodinnú večeru.Uistite sa, že sa pokúsite pripraviť takýto blok na zimu! Búrlivý potlesk z vašej domácnosti vám bude poskytnutý.