Kórejská kyslá kapusta - skutočný recept na nakladanú kapustu s repou, cesnakom a mrkvou (s fotografiou).

Existuje veľa možností na varenie rôznych nakladaných zeleniny v kórejčine. Chcem sa s gazdinkami podeliť o veľmi jednoduchý domáci recept na nakladanú kapustu „Okvetné lístky“ s pridaním mrkvy, cesnaku a repy podľa tradičného kórejského receptu.

Zloženie: voda, biela kapusta, mrkva, slnečnicový olej, korenie, \ t cukor, repa, soľ, ocot, cesnak

Nakladaná kapusta v konečnej podobe pripomína ružové okvetné lístky. Zelenina pridaná k tomu dodáva nášmu prípravku príjemnú chuť a farbu.

Zloženie:

  • kapusta - 2-2,5 kg;
  • repa (nevyhnutne vinaigretnaya) - 200 gr;
  • cesnak - 200 g;
  • mrkva - 200 gr.

Marináda pre kapustu v kórejčine:

  • voda - 1200 ml;
  • soľ - 1,5 polievkovej lyžice. chaty;
  • slnečnicový olej (bez zápachu) - 100 g;
  • cukor - 150 - 200 g. (podľa vášho vkusu);
  • ocot (9%) - 150 ml;
  • akékoľvek korenie - akékoľvek množstvo.

Varná kapusta v kórejských „okvetných lístkoch“:

Aby sme mohli pripraviť taký krásny a chutný predvalok, musíme na polovicu znížiť hlavu kapusty a ostrým nožom z nej odstrániť stopku.

Potom sme polovicu kapusty opäť rozrezali na polovicu a potom rozrezali listy na trojuholníky a štvorce, čo je najviac podobný tvar kvetov.

Vyčistíme repu a mrkvu a nakrájame ich na malépodlhovasté tyče.

Cesnak sa musí olúpať a narezať na malé plátky.

V ďalšom štádiu by mala byť zelenina navrstvená (striedavo) do nádoby na morenie. Vrchná vrstva musí vždy repy.

Potom musíme variť marinádu z vyššie uvedených zložiek. Teraz sa kapusta a zložená zelenina musia naplniť horúcou marinádou.

Na vrch nádoby sme položili tanier a útlak. Ako vidíte na fotografii, túto úlohu hrá trojlitrová nádoba naplnená vodou.

Naša nakladaná kapusta „Petals“ bude pripravená za 6-8 hodín. Je však lepšie nechať stáť pri teplote miestnosti niekoľko dní.

Uchovávajte náš blok v chladničke v uzavretej sklenenej nádobe.

Slúžia kórejskej kapuste „Okvetné lístky“ na stôl ako nezávislé občerstvenie.