Konzervy tekvica v jablkovej šťave je recept na vynikajúcu domácu tekvica deku na zimu s korením.

Takáto domáca príprava zrelej oranžovej tekvicovej dužiny v liatej voňavej jablkovej šťave s korenistým zázvorom alebo kardamónom premení vôňu a vitamín. A príprava tekvice vo šťave z jabĺk je veľmi jednoduchá.

Zloženie: zázvor, kardamóm, cukor, tekvica, jablková šťava

Ako zachovať tekvicu na zimu.

Ak chcete urobiť náš recept, musíte olúpať tekvicu a znížiť jej mäso na dostatočne veľké kúsky.

Potom nalievame úrodu horúcou jablkovou šťavou, do ktorej pridáme cukor a korenie. Môžete pridať zázvor alebo kardamón, alebo akékoľvek korenie, ktoré sa vám páči viac.

Na jeden liter jablkovej šťavy potrebujeme - 200 gramov cukru.

Ďalej počkajte, kým sa blok celkom ochladí.

Potom varte znovu 20 minút, kým nie je tekvica pripravená.

Dýňová dužina už môže byť prenesená do bánk a šťava sa opäť varí, okamžite na ňu nalejeme tekvicu a bez meškania vyhadzujeme banky.

V zime sa táto konzervovaná tekvica v našej rodine zvyčajne pridáva do hotovej ryže alebo pohánkových obilnín. Šťava môže byť opitý alebo z nej želé alebo želé pred filtráciou. Taký je dobrý zber tekvice na zimu v našej rodine.