Konzervovaný uhorkový šalát s cibuľou a paprikou - recept na fotografiu lahodného uhorkového šalátu s kurkuma na zimu.

Pomocou tohto receptu s kurkuma, môžete variť nielen chutné konzervy uhorky šalát, ale tiež dopadá veľmi krásne, svetlé a farebné. Moje deti hovoria tieto uhorky farebné. Banky s medzerami ani nemusia podpísať, z diaľky môžete vidieť, čo je v nich.

Zložky: bulharské korenie, kurkuma, cibuľa, uhorky, horké korenie, \ t cukor, soľ, ocot, cesnak

Na prípravu šalátu budete potrebovať:

čerstvé mladé uhorky - 4 kg;

cibuľa - 7 stredne veľkých trikov;

červená paprika, lepšia rotunda - 3 ks. (čím väčšie ovocie, tým lepšie);

cesnak - 4 veľké klinčeky;

cukor - 1 kg;

soľ - 100 g;

Kurkuma - 1 polievková lyžica. lyžice;

ocot - 500 ml.

Pre horúcich konzumentov môžete pridať červenú papriku.

Ako urobiť uhorkový šalát na zimu.

Umyté uhorky bez chvostov sa narezávajú na štyri časti.

Nakrájajte sladké, nevyhnutne červené korenie s brčkami.

Cibuľa nakrájaná na polovice krúžkov a cesnak na tanieroch.

Zmiešame všetko.

Položte soľ, cukor, kurkumu, nalejte ocot. Miešajte drevenou špachtľou. Necháme vylúhovať 12 hodín.

POZOR:Nepreháňajte to, pretože uhorky budú letargické a nie veľmi krásne.

Lyžica do pohárov tak, aby všetka uvoľnená šťava vstúpila.

Sterilizujte vo veľkom hrnci na drevenom rošte 20 minút.

Obrobok zrolovať a ochladiť.

Krásny a chutný uhorkový šalát s kurkuma pripravený na zimu sa nemusí skladovať v pivnici. Zima skvele v chladnom špajze. Ja, z produktov uvedených v recepte, mám 10 plechoviek konzervovaného šalátu, každý 0,5 litra.